Advertisement

Main Ad

Συνταγή για Αφράτα Τσουρεκάκια με Άρωμα Πορτοκαλιού

Περιγραφή φωτογραφίας


 Αυτή η συνταγή θα σας χαρίσει αφράτα, μοσχομυριστά τσουρεκάκια, ιδανικά για το πρωινό ή τον απογευματινό σας καφέ. Η διαδικασία είναι απλή, και το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει.


Υλικά

150 γρ. χλιαρό γάλα

125 γρ. ζάχαρη

50 γρ. λιωμένο βούτυρο

1 φακελάκι ξηρή μαγιά

1 αυγό

½ κ.γ. κάρδαμο (κακουλέ)

½ κ.γ. μαχλέπι

1 βανίλια

Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

350-400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (αν χρειαστεί, προσθέτετε επιπλέον, αλλά όχι πολύ)

1 κρόκος αυγού διαλυμένος με λίγο νερό για την επάλειψη

Σουσάμι για το πασπάλισμα


Εκτέλεση

1. Σε ένα κατσαρολάκι, ζεσταίνουμε το γάλα, τη ζάχαρη και το βούτυρο, ανακατεύοντας μέχρι να γίνουν χλιαρά.

2. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ, προσθέτουμε τη μαγιά και ανακατεύουμε καλά.

3. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά, με τελευταίο το αλεύρι, το οποίο προσθέτουμε σταδιακά.

4. Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη αφράτη και ελαστική, που δεν κολλάει στα χέρια.

5. Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να φουσκώσει για μία ώρα.

6. Πλάθουμε τη ζύμη σε μπαλάκια, περίπου στο μέγεθος ενός πορτοκαλιού, τα σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε για 20 λεπτά.

7. Στη συνέχεια, τα πλάθουμε σε μικρά μπαστουνάκια και τα αφήνουμε σκεπασμένα για άλλα 10 λεπτά.

8. Πλέκουμε τα τσουρεκάκια σε πλεξούδες, χρησιμοποιώντας τρία μπαστουνάκια για κάθε μία (ή δύο, αν προτιμάτε).

9. Τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να φουσκώσουν.

10. Αλείφουμε την επιφάνειά τους με τον διαλυμένο κρόκο αυγού, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 35-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν όμορφα.


Απολαύστε τα αφράτα και αρωματικά τσουρεκάκια σας ζεστά ή κρύα, σκέτα ή με συνοδεία μαρμελάδας.

Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια