Αυτή είναι η πιο τέλεια παραδοσιακή συνταγή για ελληνικούς κεφτέδες:
Υλικά:
• 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
• 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
• 1 αυγό
• 1 φλιτζάνι ψίχα ψωμιού μουσκεμένη σε νερό και στιμμένη καλά
• 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
• 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο δυόσμο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο
• 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
• 1 κουταλιά της σούπας ξύδι
• Αλάτι και πιπέρι
• Αλεύρι για το τηγάνισμα
• Ελαιόλαδο για τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Περισσότερες δωρεάν συνταγές θα βρεις στη σελίδα μας, γίνε μέλος εδώ—> Εύκολες Συνταγές για όλους
1. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τον κιμά με το κρεμμύδι, το σκόρδο, το αυγό, την ψίχα ψωμιού, το ελαιόλαδο, τον δυόσμο (ή τον μαϊντανό), τη ρίγανη και το ξύδι. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι.
2. Ζυμώστε καλά το μείγμα για μερικά λεπτά, μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
3. Σκεπάστε το μπολ με μεμβράνη και αφήστε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά ώστε να σφίξει το μείγμα.
4. Βγάλτε το μείγμα από το ψυγείο και πλάστε τους κεφτέδες στο επιθυμητό μέγεθος.
5. Πασπαλίστε τους κεφτέδες με λίγο αλεύρι.
6. Ζεστάνετε αρκετό ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τηγανίστε τους κεφτέδες σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν καλά εσωτερικά, περίπου 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά.
7. Τοποθετήστε τους κεφτέδες σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν από το επιπλέον λάδι.
Σερβίρονται ιδανικά με τζατζίκι, σαλάτα ή τηγανητές πατάτες.
Καλή όρεξη!
0 Σχόλια