Advertisement

Main Ad

Συνταγή για Κέικ Καρότου

Περιγραφή φωτογραφίας




Υλικά:


Για το κέικ

280 ml γάλα

190 ml ηλιέλαιο (ή άλλο φυτικό λάδι)

2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

4 αυγά

160 γρ. μαύρη ζάχαρη

160 γρ. λευκή ζάχαρη

310 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 ½ κ.γ. μαγειρική σόδα

1 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ

½ κ.γ. αλάτι

1 ½ κ.γ. κανέλα σε σκόνη


¼ κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη

Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

200 γρ. καρύδια, καβουρδισμένα και χοντροκομμένα

320 γρ. καρότο, τριμμένο


Για την κρέμα τυριού

300 γρ. κρέμα τυριού

300 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)

300 γρ. ζάχαρη άχνη

1 ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας


Εκτέλεση:


1. Προετοιμασία του κέικ


Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Αλείφουμε ένα στρογγυλό ταψί 25 εκ. με λάδι ή βούτυρο και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί στη βάση.


Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το γάλα, τα αυγά, το ηλιέλαιο, τις δύο ζάχαρες, το ξύσμα πορτοκαλιού και τη βανίλια. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.


Στο ίδιο μπολ, προσθέτουμε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, το τζίντζερ και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιόμορφο μείγμα.


Προσθέτουμε το τριμμένο καρότο και τη μισή ποσότητα από τα καρύδια. Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ενσωματωθούν.


Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για 50-55 λεπτά. Ελέγχουμε με μια οδοντογλυφίδα: αν βγαίνει καθαρή, το κέικ είναι έτοιμο.


Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει εντελώς πριν το αφαιρέσουμε από το ταψί. Στη συνέχεια, το κόβουμε οριζόντια σε δύο κομμάτια.


2. Ετοιμάζουμε την κρέμα τυριού


Σε ένα μπολ, χτυπάμε το βούτυρο με την κρέμα τυριού μέχρι να γίνουν ένα λείο μείγμα. Προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη άχνη, συνεχίζοντας το χτύπημα, μέχρι να γίνει αφράτο και λείο. Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε καλά.


3. Συναρμολόγηση


Απλώνουμε το 1/3 της κρέμας στη βάση του κέικ. Τοποθετούμε από πάνω το δεύτερο κομμάτι και καλύπτουμε την επιφάνεια και τις πλευρές με την υπόλοιπη κρέμα.


Πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα καρύδια και τοποθετούμε το κέικ στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες πριν το σερβίρισμα.


Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!


 

Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια