Advertisement

Main Ad

Συνταγή για Σοκολατένια Μους με Γιαούρτι – Ελαφριά και Δροσερή

Περιγραφή φωτογραφίας

Αυτή η σοκολατένια μους με γιαούρτι είναι η τέλεια γλυκιά απόλαυση χωρίς ενοχές. Συνδυάζει την πλούσια γεύση της μαύρης σοκολάτας με την κρεμώδη υφή του στραγγιστού γιαουρτιού και γίνεται εύκολα, χωρίς αυγά ή κρέμα γάλακτος. Ένα γλυκό ιδανικό για κάθε εποχή.

Υλικά


180 ml (¾ φλιτζανιού) γάλα
100 γρ. (3 ½ oz) μαύρη σοκολάτα, ψιλοκομμένη ή τριμμένη
500 ml (2 φλιτζάνια) στραγγιστό γιαούρτι
1 κουταλιά της σούπας μέλι ή σιρόπι σφενδάμου 
½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας


Εκτέλεση

1. Λιώσιμο σοκολάτας

Ρίξτε το γάλα σε ένα μικρό κατσαρολάκι και προσθέστε τη σοκολάτα (τριμμένη ή ψιλοκομμένη). Ζεστάνετε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να λιώσει τελείως η σοκολάτα και να ενωθεί με το γάλα. Προσοχή: Μην το αφήσετε να βράσει.

2. Προσθήκη μελιού και βανίλιας

Μόλις το μείγμα γίνει λείο, προσθέστε το μέλι και το εκχύλισμα βανίλιας. Ανακατέψτε καλά.

3. Ανάμειξη με γιαούρτι

Σε ένα μεγάλο μπολ, βάλτε το στραγγιστό γιαούρτι. Περιχύστε από πάνω το ζεστό σοκολατένιο μείγμα και ανακατέψτε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως.

4. Σερβίρισμα και ψύξη

Μοιράστε το μείγμα σε μπολάκια, ραμεκίν ή ποτήρια. Τοποθετήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες μέχρι να σταθεροποιηθεί η υφή.

5. Γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Σερβίρετε με 1 κουταλιά γιαούρτι από πάνω και λίγα φρέσκα σμέουρα ή φράουλες για φρεσκάδα και χρώμα.



Συμβουλές 

Η μους διατηρείται στο ψυγείο έως 2 ημέρες.
Χρησιμοποιήστε σοκολάτα με τουλάχιστον 60% κακάο για πιο έντονη γεύση.
Για πιο γλυκό αποτέλεσμα, προσθέστε παραπάνω μέλι ανάλογα με τα γούστα σας.


Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια