Advertisement

Main Ad

Συνταγή για Νηστίσιμο Κέικ Καρότου

Περιγραφή φωτογραφίας


 Ένα υπέροχο και υγιεινό κέικ καρότου, γεμάτο γεύση και φυσική γλύκα από το σιρόπι σφενδάμου και την άψητη σάλτσα μήλου, με μια νηστίσιμη βουτυρόκρεμα βανίλιας που το απογειώνει!



Υλικά για το Κέικ


224 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

16 γρ. κορνφλάουρ

2 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα

1 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη

1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ σε σκόνη

1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο σε σκόνη

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

240 γρ. σιρόπι σφενδάμου

180 γρ. άψητο μήλο (χυμός ή σάλτσα μήλου)

40 γρ. μαύρη μελάσα (όχι μαύρη στιβαρή)

4 κουταλάκια του γλυκού ξίδι μηλίτη

5 γρ. εκχύλισμα βανίλιας

180 γρ. καρότα, τριμμένα

Προαιρετικά: καρύδια ψιλοκομμένα για το γαρνίρισμα της βουτυρόκρεμας


Για την Βουτυρόκρεμα Βανίλιας

200 γρ. Φυτικό βούτυρο, μαλακωμένο

250 γρ. άχνη ζάχαρη

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

1-2 κουταλιές της σούπας φυτικό γάλα (προαιρετικά, για την επιθυμητή υφή)



Εκτέλεση 


1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C και ψεκάζουμε ελαφρώς ένα ταψί 20x20 εκ. με αντικολλητικό σπρέι.

2. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, το κορνφλάουρ, τη μαγειρική σόδα, το αλάτι, την κανέλα, το τζίντζερ και το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε πολύ καλά.

3. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύουμε το σιρόπι σφενδάμου, την άψητη σάλτσα μήλου, τη μελάσα, το ξίδι μηλίτη και τη βανίλια μέχρι να γίνει το μείγμα λείο.

4. Ρίχνουμε το υγρό μείγμα πάνω από τα ξηρά υλικά, προσθέτουμε τα τριμμένα καρότα και ανακατεύουμε απαλά με μια μεγάλη κουτάλα (όχι με το σύρμα) μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Μην ανακατεύετε υπερβολικά, το μείγμα θα είναι αρκετά πηχτό αλλά λείο. Μην προσθέσετε περισσότερο υγρό, γιατί το κέικ θα είναι αρκετά υγρό από μόνο του.

5. Ρίχνουμε το μείγμα στο προετοιμασμένο ταψί και ισιώνουμε την επιφάνεια με την πίσω πλευρά της κουτάλας.

6. Ψήνουμε για 30-35 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρό ένα ξυλάκι από το κέντρο του κέικ. Μην το βγάλετε νωρίς, το κέικ είναι πολύ υγρό και χρειάζεται να έχει ψηθεί σωστά.

7. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει για τουλάχιστον 1-2 ώρες πριν το γλασάρουμε.




Οδηγίες για την Βουτυρόκρεμα Βανίλιας


1. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε το φυτικό βούτυρο μέχρι να γίνει λείο και κρεμώδες.

2. Σταδιακά, προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη, τη βανίλια και το φυτικό γάλα (αν το χρησιμοποιούμε). Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει η κρέμα αφράτη και λεία.

3. Όταν το κέικ έχει κρυώσει πλήρως, απλώνουμε τη βουτυρόκρεμα πάνω από το κέικ και, αν θέλουμε, γαρνίρουμε με καρύδια ή άλλο τυρί της αρεσκείας μας.


Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια