Advertisement

Main Ad

Συνταγή για Απίστευτο Παγωτό Γαλακτομπούρεκο!

Περιγραφή φωτογραφίας


 Υλικά για την κρέμα (semifreddo):


600 ml γάλα

200 ml κρέμα γάλακτος (35%)

120 γρ. ζάχαρη

60 γρ. σιμιγδάλι ψιλό

2 βανιλίνες

Ξύσμα από 1 λεμόνι

2 αυγά

1 κουταλιά σούπας βούτυρο


Υλικά για το “φύλλο”:


6 φύλλα κρούστας

3 κουταλιές σούπας βούτυρο λιωμένο

(ή ρίχνεις σπασμένο γαλακτομπούρεκο leftover για ακόμα πιο έντονη γεύση)


Για το σιρόπι:


200 ml νερό

150 γρ. ζάχαρη

1 φλούδα λεμονιού

1 κουταλάκι γλυκού χυμός λεμονιού

1 ξυλάκι κανέλας


Εκτέλεση:


1. Ετοιμάζεις το σιρόπι:


Βράσε όλα τα υλικά μαζί για 5 λεπτά. Άφησέ το να κρυώσει.


2. Ψήνεις τα φύλλα:


Κόψε ή τρίψε τα φύλλα σε μικρά κομματάκια, άλειψέ τα με βούτυρο, άπλωσέ τα σε ταψί και ψήσε στους 180°C μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά (περίπου 10-12 λεπτά). Άφησέ τα να κρυώσουν.


3. Φτιάχνεις την κρέμα:


Σε κατσαρόλα ζέστανε το γάλα και την κρέμα. Πρόσθεσε ζάχαρη, βανίλια, ξύσμα λεμονιού και σιμιγδάλι.


Ανακάτευε συνεχώς μέχρι να πήξει.


Αποσύρεις από τη φωτιά, ρίχνεις τα αυγά ένα-ένα και μετά το βούτυρο, ανακατεύοντας έντονα.


Άφησε την κρέμα να κρυώσει τελείως.


4. Συναρμολόγηση:


Σε φόρμα ή τάπερ στρώνεις:


1. Μια στρώση τραγανά φύλλα

2. Ρίχνεις λίγη κρύα κρέμα

3. Περιχύνεις λίγο σιρόπι

4. Επαναλαμβάνεις – 2 ή 3 στρώσεις

Βάζεις στην κατάψυξη για τουλάχιστον 5 ώρες ή μέχρι να παγώσει καλά.


Σερβίρισμα:


Κόβεις σε κομμάτια ή φτιάχνεις μπάλες όπως παγωτό

Περιχύνεις με έξτρα σιρόπι ή λίγη κανέλα



Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Όταν κάποιος θα ανακαλύψει και παγωτο τζατζίκι εκεί να δεις..Όλοι αυτό θα αγοράζουν.. Μην σας πω θα το βάζουν και μέσα στον γύρο. Παγωτο γύρος,ορίστε σας βρήκα και νέα ιδέα για παγωτο.Θα παίρνεις να παραγγείλεις και θα λες έναν γύρο παγωτο με απ'ολα

    ΑπάντησηΔιαγραφή