Advertisement

Main Ad

Συνταγή για Απίστευτο Παγωτό Γαλακτομπούρεκο!


 Υλικά για την κρέμα (semifreddo):


600 ml γάλα

200 ml κρέμα γάλακτος (35%)

120 γρ. ζάχαρη

60 γρ. σιμιγδάλι ψιλό

2 βανιλίνες

Ξύσμα από 1 λεμόνι

2 αυγά

1 κουταλιά σούπας βούτυρο


Υλικά για το “φύλλο”:


6 φύλλα κρούστας

3 κουταλιές σούπας βούτυρο λιωμένο

(ή ρίχνεις σπασμένο γαλακτομπούρεκο leftover για ακόμα πιο έντονη γεύση)


Για το σιρόπι:


200 ml νερό

150 γρ. ζάχαρη

1 φλούδα λεμονιού

1 κουταλάκι γλυκού χυμός λεμονιού

1 ξυλάκι κανέλας


Εκτέλεση:


1. Ετοιμάζεις το σιρόπι:


Βράσε όλα τα υλικά μαζί για 5 λεπτά. Άφησέ το να κρυώσει.


2. Ψήνεις τα φύλλα:


Κόψε ή τρίψε τα φύλλα σε μικρά κομματάκια, άλειψέ τα με βούτυρο, άπλωσέ τα σε ταψί και ψήσε στους 180°C μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά (περίπου 10-12 λεπτά). Άφησέ τα να κρυώσουν.


3. Φτιάχνεις την κρέμα:


Σε κατσαρόλα ζέστανε το γάλα και την κρέμα. Πρόσθεσε ζάχαρη, βανίλια, ξύσμα λεμονιού και σιμιγδάλι.


Ανακάτευε συνεχώς μέχρι να πήξει.


Αποσύρεις από τη φωτιά, ρίχνεις τα αυγά ένα-ένα και μετά το βούτυρο, ανακατεύοντας έντονα.


Άφησε την κρέμα να κρυώσει τελείως.


4. Συναρμολόγηση:


Σε φόρμα ή τάπερ στρώνεις:


1. Μια στρώση τραγανά φύλλα

2. Ρίχνεις λίγη κρύα κρέμα

3. Περιχύνεις λίγο σιρόπι

4. Επαναλαμβάνεις – 2 ή 3 στρώσεις

Βάζεις στην κατάψυξη για τουλάχιστον 5 ώρες ή μέχρι να παγώσει καλά.


Σερβίρισμα:


Κόβεις σε κομμάτια ή φτιάχνεις μπάλες όπως παγωτό

Περιχύνεις με έξτρα σιρόπι ή λίγη κανέλα



Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Η συντακτικη ομαδα του syntagesmou.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια