Advertisement

Main Ad

Αγιορείτικο ψωμί με κολοκύθα

Περιγραφή φωτογραφίας

 


Υλικά:

• 500 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης

• 300 γρ. κολοκύθα καθαρισμένη και βρασμένη

• 1 φακελάκι ξηρή μαγιά

• 1/2 φλιτζάνι μέλι

• 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

• 1 κουταλάκι κανέλα

• 1/2 κουταλάκι γαρίφαλο

• 1/2 κουταλάκι αλάτι

• Χλιαρό νερό (όσο χρειαστεί για τη ζύμη)

Εκτέλεση:

1. Βράζουμε την κολοκύθα μέχρι να μαλακώσει και τη λιώνουμε με ένα πιρούνι.

2. Διαλύουμε τη μαγιά σε λίγο χλιαρό νερό και αφήνουμε 5 λεπτά να ενεργοποιηθεί.

3. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι, την κανέλα και το γαρίφαλο.

4. Προσθέτουμε το μέλι, το ελαιόλαδο, την κολοκύθα και τη μαγιά, ζυμώνοντας μέχρι να σχηματιστεί μια ελαστική ζύμη. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο χλιαρό νερό.

5. Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 1-2 ώρες.

6. Πλάθουμε το ψωμί, το τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και αφήνουμε να φουσκώσει ξανά για 30 λεπτά.

7. Ψήνουμε στους 180°C για περίπου 40-45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

8. Αφήνουμε να κρυώσει πριν το κόψουμε.

Ένα ψωμί με φυσική γλύκα, υπέροχο άρωμα και αγιορείτικη απλότητα!

Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια