Advertisement

Main Ad

Συνταγή για Χαλβά Σιμιγδαλένιο Χωρίς Λάδι

Περιγραφή φωτογραφίας


 Ο σιμιγδαλένιος χαλβάς χωρίς λάδι είναι μια ελαφριά και νηστίσιμη εκδοχή του παραδοσιακού γλυκού. Παρακάτω είναι μια εύκολη συνταγή χωρίς λάδι, ιδανική για περιόδους νηστείας.


Υλικά:

1 φλιτζάνι σιμιγδάλι (ψιλό ή χονδρό, ή ανάμεικτο)

3 φλιτζάνια νερό

1 φλιτζάνι ζάχαρη

1 ξυλάκι κανέλας

Φλούδα από 1 πορτοκάλι ή λεμόνι

1/2 κουταλάκι γαρύφαλλο (προαιρετικά)

1/2 φλιτζάνι σταφίδες ή ξηροί καρποί (προαιρετικά)

Κανέλα για πασπάλισμα


Εκτέλεση:

1. Σε μια κατσαρόλα, βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη, το ξυλάκι κανέλας, τη φλούδα πορτοκαλιού και το γαρύφαλλο, μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη.

2. Μόλις το σιρόπι είναι έτοιμο, αφαιρούμε τη φλούδα και το ξυλάκι κανέλας.

3. Σε χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε το σιμιγδάλι λίγο-λίγο, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα ή σύρμα, για να μην σβολιάσει.

4. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να απορροφηθεί το υγρό και να πήξει ο χαλβάς.

5. Προσθέτουμε τις σταφίδες ή τους ξηρούς καρπούς (αν χρησιμοποιούμε).

6. Αποσύρουμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε τον χαλβά σε φόρμα ή ατομικά μπολάκια.

7. Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε. Πασπαλίζουμε με κανέλα και σερβίρουμε.


Απολαμβάνουμε ένα ελαφρύ και γευστικό επιδόρπιο χωρίς λάδι!

Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια