Advertisement

Main Ad

Συνταγή για το πιο Νόστιμο Cheesecake με Μύρτιλλα

Περιγραφή φωτογραφίας

Υλικά:

1 ½ φλιτζάνι τριμμένα μπισκότα
¼ φλιτζάνι ζάχαρη
½ φλιτζάνι βούτυρο, λιωμένο
3 πακέτα (των 225 γρ.) τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 φλιτζάνια φρέσκα μύρτιλα
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
3 μεγάλα αυγά
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 163°C. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τα τριμμένα μπισκότα με τη ζάχαρη και το λιωμένο βούτυρο μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα. Απλώστε το στον πάτο μιας φόρμας με αποσπώμενη βάση (διαμέτρου 23 εκ.), πιέζοντας καλά για να δημιουργηθεί η βάση του cheesecake.

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει λείο. Προσθέστε τη βανίλια, τον χυμό λεμονιού και τα αυγά ένα-ένα, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.

Με προσοχή, διπλώστε μέσα τα μύρτιλα, προσπαθώντας να μην τα λιώσετε. Ρίξτε το μείγμα πάνω από τη βάση μπισκότου και απλώστε το ομοιόμορφα.

Ψήστε το cheesecake για περίπου 55-60 λεπτά, μέχρι να σφίξει το κέντρο αλλά να παραμένει ελαφρώς κρεμώδες.

Όταν είναι έτοιμο, σβήστε τον φούρνο και αφήστε την πόρτα μισάνοιχτη για μία ώρα, ώστε να κρυώσει σταδιακά. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες, ή ακόμα καλύτερα όλη τη νύχτα.

Σερβίρετε και απολαύστε ένα υπέροχο, δροσερό cheesecake με μύρτιλα!
Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Στη φωτο τα μυρτιλα ειναι επανω ενω εσεις μας λετε να τα βαλουμε μεσα;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή