
Αφράτες, χρυσαφένιες και λαχταριστές… Οι τηγανίτες αυτές έχουν γεύση από παιδικές αναμνήσεις, αγάπη και θαλπωρή. Θυμάμαι τη γιαγιά και τη μητέρα μου να τις φτιάχνουν στην κουζίνα, το άρωμα της βανίλιας να γεμίζει το σπίτι και την προσμονή για την πρώτη μπουκιά…
Υλικά
• 1 ½ κούπα νερό
• 2+ κούπες φαρίνα
• Μια τσιμπιά αλάτι
• 1 βανίλια
Εκτέλεση
1. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να δημιουργηθεί ένας λείος χυλός.
2. Βρέχουμε ένα κουτάλι σε νερό, παίρνουμε λίγο από το μείγμα και το ρίχνουμε σε καυτό λάδι.
3. Τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ένα όμορφο χρυσαφένιο χρώμα.
4. Σερβίρουμε αμέσως!
Προτάσεις σερβιρίσματος
•Με μέλι και κανέλα – η κλασική, διαχρονική επιλογή!
•Με λαχταριστή Μερέντα για τους chocoholics!
•Με σκέτη ζάχαρη, όπως τις έφτιαχναν παλιά, για μια αυθεντική γεύση παράδοσης!
Οι τηγανίτες αυτές δεν είναι απλά ένα γλυκό… Είναι μια γλυκιά ανάμνηση, μια γεύση από τα παιδικά μας χρόνια, ένα κομμάτι της οικογένειας και της αγάπης που μοιραζόμαστε γύρω από το τραπέζι.

1 Σχόλια
Χωρίς μαγιά;;;;
ΑπάντησηΔιαγραφή