Υλικά:
• 250 γρ. βούτυρο ανάλατο
• 1 συσκευασία κανταΐφι (400-500 γρ.)
• 1 ½ ποτήρι αμύγδαλα καβουρδισμένα και χοντροαλεσμένα
• 1 βαζάκι πάστα αμυγδάλου
• 700 γρ. σοκολάτα γάλακτος ή κουβερτούρα
• 2 κ.σ. φυτικό λάδι (ηλιέλαιο ή καρύδας)
• Τριμμένο καβουρδισμένο αμύγδαλο για το στόλισμα
Εκτέλεση:
1. Καβουρδίζουμε το κανταΐφι
• Ψιλοκόβουμε το κανταΐφι με τα χέρια ή με ψαλίδι κουζίνας.
• Σε ένα τηγάνι, λιώνουμε το μισό βούτυρο και προσθέτουμε το μισό κανταΐφι.
• Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα.
• Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με το υπόλοιπο βούτυρο και κανταΐφι.
2. Ετοιμάζουμε τη γέμιση
• Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το καβουρδισμένο κανταΐφι, την πάστα αμυγδάλου και τα χοντροαλεσμένα αμύγδαλα.
• Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 2-3 ώρες να σφίξει.
3. Πλάθουμε τις μπαλίτσες
• Με μια μεζούρα (ή τα χέρια μας), πλάθουμε μικρές μπαλίτσες από το μείγμα.
• Τις αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα ώστε να διατηρήσουν το σχήμα τους.
4. Βουτάμε στη σοκολάτα
• Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων.
• Προσθέτουμε το φυτικό λάδι και ανακατεύουμε καλά.
• Βουτάμε προσεκτικά τις μπαλίτσες μέσα στη σοκολάτα, φροντίζοντας να καλυφθούν εντελώς.
• Τοποθετούμε τις σοκολατένιες μπαλίτσες σε λαδόκολλα και πασπαλίζουμε αμέσως με τριμμένο αμύγδαλο.
5. Τελικό στάδιο
• Αφήνουμε τις σοκολάτες να στεγνώσουν καλά.
• Αν υπάρχουν ατέλειες, κόβουμε τις άκρες με ένα μαχαίρι.
Καλή επιτυχία! Αν τις δοκιμάσεις, πες μου εντυπώσεις!
1 Σχόλια
Τέλειο πρωτότυπες ιδέες για συνταγές
ΑπάντησηΔιαγραφή