Advertisement

Main Ad

Συνταγή για Σοκολατάκια με Κανταΐφι και Καβουρδισμένα Αμύγδαλα


 Υλικά:

250 γρ. βούτυρο ανάλατο

1 συσκευασία κανταΐφι (400-500 γρ.)

1 ½ ποτήρι αμύγδαλα καβουρδισμένα και χοντροαλεσμένα

1 βαζάκι πάστα αμυγδάλου

700 γρ. σοκολάτα γάλακτος ή κουβερτούρα

2 κ.σ. φυτικό λάδι (ηλιέλαιο ή καρύδας)

Τριμμένο καβουρδισμένο αμύγδαλο για το στόλισμα


Εκτέλεση:


1. Καβουρδίζουμε το κανταΐφι

Ψιλοκόβουμε το κανταΐφι με τα χέρια ή με ψαλίδι κουζίνας.

Σε ένα τηγάνι, λιώνουμε το μισό βούτυρο και προσθέτουμε το μισό κανταΐφι.

Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με το υπόλοιπο βούτυρο και κανταΐφι.


2. Ετοιμάζουμε τη γέμιση

Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το καβουρδισμένο κανταΐφι, την πάστα αμυγδάλου και τα χοντροαλεσμένα αμύγδαλα.

Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 2-3 ώρες να σφίξει.


3. Πλάθουμε τις μπαλίτσες

Με μια μεζούρα (ή τα χέρια μας), πλάθουμε μικρές μπαλίτσες από το μείγμα.

Τις αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα ώστε να διατηρήσουν το σχήμα τους.


4. Βουτάμε στη σοκολάτα

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων.

Προσθέτουμε το φυτικό λάδι και ανακατεύουμε καλά.

Βουτάμε προσεκτικά τις μπαλίτσες μέσα στη σοκολάτα, φροντίζοντας να καλυφθούν εντελώς.

Τοποθετούμε τις σοκολατένιες μπαλίτσες σε λαδόκολλα και πασπαλίζουμε αμέσως με τριμμένο αμύγδαλο.


5. Τελικό στάδιο

Αφήνουμε τις σοκολάτες να στεγνώσουν καλά.

Αν υπάρχουν ατέλειες, κόβουμε τις άκρες με ένα μαχαίρι.


Καλή επιτυχία! Αν τις δοκιμάσεις, πες μου εντυπώσεις!

Η συντακτικη ομαδα του syntagesmou.gr

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια