Advertisement

Main Ad

Συνταγή για Κοκκινιστό Αρακά με Πατάτες

Περιγραφή φωτογραφίας


 Υλικά:

500 γρ. αρακάς (κατεψυγμένος ή φρέσκος)

2 μέτριες πατάτες (καθαρισμένες και κομμένες σε κυβάκια)

1 μεγάλο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)

2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένο)

2 ντομάτες (τριμμένες ή 400 γρ. κονσέρβα ντομάτας)

1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο

1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη (προαιρετικά, αν η ντομάτα είναι όξινη)

1/2 φλιτζάνι νερό (ή περισσότερο, αν χρειάζεται)

Αλάτι και πιπέρι (κατά προτίμηση)

1 φύλλο δάφνης (προαιρετικά)

1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη (προαιρετικά)


Εκτέλεση:

1. Σοτάρισμα:

Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά για 5-7 λεπτά μέχρι να γίνει διάφανο και μαλακό.

Προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετε για 1-2 λεπτά ακόμα, προσέχοντας να μην καεί.

2. Προσθήκη Ντομάτας:

Ρίξτε τις τριμμένες ντομάτες στην κατσαρόλα και ανακατέψτε καλά. Αφήστε το μείγμα να βράσει για 5-10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι ντομάτες και να δέσουν τα υλικά.

3. Προσθήκη Πατάτας και Αρακά:

Προσθέστε τις πατάτες κομμένες σε κυβάκια και ανακατέψτε.

Ρίξτε τον αρακά και το νερό στην κατσαρόλα. Προσθέστε τη ζάχαρη (αν χρειάζεται), αλατοπιπερώστε και βάλτε το φύλλο δάφνης και τη ρίγανη (αν θέλετε).

4. Σιγοβράσιμο:

Κλείστε την κατσαρόλα με το καπάκι και αφήστε το φαγητό να σιγοβράσει για 30-40 λεπτά, μέχρι οι πατάτες και ο αρακάς να μαλακώσουν και η σάλτσα να δέσει. Αν χρειαστεί, προσθέστε λίγο νερό κατά τη διάρκεια του βρασίματος.

5. Τελική Ρύθμιση:

Μόλις ο αρακάς και οι πατάτες είναι έτοιμοι, δοκιμάστε και προσθέστε αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται.


Ο κοκκινιστός αρακάς με πατάτα είναι έτοιμος για σερβίρισμα! Σερβίρετε με φρέσκο ψωμί ή ρύζι και απολαύστε ένα πλήρες και νόστιμο γεύμα.


Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια