
Υλικά:
• 500 γρ. αρακάς (κατεψυγμένος ή φρέσκος)
• 2 μέτριες πατάτες (καθαρισμένες και κομμένες σε κυβάκια)
• 1 μεγάλο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
• 2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένο)
• 2 ντομάτες (τριμμένες ή 400 γρ. κονσέρβα ντομάτας)
• 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
• 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη (προαιρετικά, αν η ντομάτα είναι όξινη)
• 1/2 φλιτζάνι νερό (ή περισσότερο, αν χρειάζεται)
• Αλάτι και πιπέρι (κατά προτίμηση)
• 1 φύλλο δάφνης (προαιρετικά)
• 1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
1. Σοτάρισμα:
• Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά για 5-7 λεπτά μέχρι να γίνει διάφανο και μαλακό.
• Προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετε για 1-2 λεπτά ακόμα, προσέχοντας να μην καεί.
2. Προσθήκη Ντομάτας:
• Ρίξτε τις τριμμένες ντομάτες στην κατσαρόλα και ανακατέψτε καλά. Αφήστε το μείγμα να βράσει για 5-10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι ντομάτες και να δέσουν τα υλικά.
3. Προσθήκη Πατάτας και Αρακά:
• Προσθέστε τις πατάτες κομμένες σε κυβάκια και ανακατέψτε.
• Ρίξτε τον αρακά και το νερό στην κατσαρόλα. Προσθέστε τη ζάχαρη (αν χρειάζεται), αλατοπιπερώστε και βάλτε το φύλλο δάφνης και τη ρίγανη (αν θέλετε).
4. Σιγοβράσιμο:
• Κλείστε την κατσαρόλα με το καπάκι και αφήστε το φαγητό να σιγοβράσει για 30-40 λεπτά, μέχρι οι πατάτες και ο αρακάς να μαλακώσουν και η σάλτσα να δέσει. Αν χρειαστεί, προσθέστε λίγο νερό κατά τη διάρκεια του βρασίματος.
5. Τελική Ρύθμιση:
• Μόλις ο αρακάς και οι πατάτες είναι έτοιμοι, δοκιμάστε και προσθέστε αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται.
Ο κοκκινιστός αρακάς με πατάτα είναι έτοιμος για σερβίρισμα! Σερβίρετε με φρέσκο ψωμί ή ρύζι και απολαύστε ένα πλήρες και νόστιμο γεύμα.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

0 Σχόλια