Advertisement

Main Ad

Συνταγή για καρυδάτα

Περιγραφή φωτογραφίας


Υλικά:


500 γρ. καρύδια, ψιλοκομμένα

200 γρ. ζάχαρη

2 κουτ. γλυκού κανέλα

1/2 κουτ. γλυκού γαρίφαλο σε σκόνη

4 ασπράδια αυγών

Ξύσμα από 1 λεμόνι

1 κουτ. γλυκού βανίλια (προαιρετικά)

Λίγη ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα


Εκτέλεση:


1. Ετοιμασία του μείγματος:


Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τα καρύδια, τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρίφαλο και το ξύσμα λεμονιού.


Χτυπήστε τα ασπράδια αυγών με ένα σύρμα ή μίξερ χειρός μέχρι να γίνουν μια ελαφριά, αφρώδη μαρέγκα.


2. Συνδυασμός υλικών:


Ενσωματώστε σταδιακά τη μαρέγκα στο μείγμα με τα καρύδια. Ανακατέψτε απαλά μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιογενής ζύμη.


3. Μορφοποίηση καρυδάτων:


Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C.


Στρώστε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.


Πλάστε μικρές μπάλες από τη ζύμη (περίπου στο μέγεθος ενός καρυδιού) και πιέστε ελαφρώς να πλατύνουν.


4. Ψήσιμο:


Ψήστε τα καρυδάτα στον φούρνο για 15-20 λεπτά, μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα. Προσοχή να μην παραψηθούν και σκληρύνουν.


     5. Πασπάλισμα:


Αφού κρυώσουν, πασπαλίστε τα με ζάχαρη άχνη.




Σερβίρισμα:


Σερβίρετε τα καρυδάτα με καφέ ή τσάι. Μπορείτε να τα διατηρήσετε για αρκετές ημέρες σε κλειστό δοχείο.



Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!


Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Καρύδατα γλυκό για αρραβώνας και γάμους.Για τ έθιμα μας την παράδοση μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή