
Υλικά:
• 500 γρ. καρύδια, ψιλοκομμένα
• 200 γρ. ζάχαρη
• 2 κουτ. γλυκού κανέλα
• 1/2 κουτ. γλυκού γαρίφαλο σε σκόνη
• 4 ασπράδια αυγών
• Ξύσμα από 1 λεμόνι
• 1 κουτ. γλυκού βανίλια (προαιρετικά)
• Λίγη ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
1. Ετοιμασία του μείγματος:
• Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τα καρύδια, τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρίφαλο και το ξύσμα λεμονιού.
• Χτυπήστε τα ασπράδια αυγών με ένα σύρμα ή μίξερ χειρός μέχρι να γίνουν μια ελαφριά, αφρώδη μαρέγκα.
2. Συνδυασμός υλικών:
• Ενσωματώστε σταδιακά τη μαρέγκα στο μείγμα με τα καρύδια. Ανακατέψτε απαλά μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιογενής ζύμη.
3. Μορφοποίηση καρυδάτων:
• Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C.
• Στρώστε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
• Πλάστε μικρές μπάλες από τη ζύμη (περίπου στο μέγεθος ενός καρυδιού) και πιέστε ελαφρώς να πλατύνουν.
4. Ψήσιμο:
• Ψήστε τα καρυδάτα στον φούρνο για 15-20 λεπτά, μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα. Προσοχή να μην παραψηθούν και σκληρύνουν.
5. Πασπάλισμα:
• Αφού κρυώσουν, πασπαλίστε τα με ζάχαρη άχνη.
Σερβίρισμα:
Σερβίρετε τα καρυδάτα με καφέ ή τσάι. Μπορείτε να τα διατηρήσετε για αρκετές ημέρες σε κλειστό δοχείο.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

1 Σχόλια
Καρύδατα γλυκό για αρραβώνας και γάμους.Για τ έθιμα μας την παράδοση μας.
ΑπάντησηΔιαγραφή