
Υλικά (για 4 άτομα):
• 200 γρ. κουβερτούρα
• 100 γρ. βούτυρο
• 3 αυγά
• 100 γρ. ζάχαρη
• 50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή 1 βανιλίνη
• Λίγο βούτυρο και κακάο για τις φόρμες
Εκτέλεση:
1. Προετοιμασία φορμών:
• Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C.
• Βουτυρώστε 4 ατομικά φορμάκια (ramekins) και πασπαλίστε τα με κακάο. Αυτό θα βοηθήσει το σουφλέ να ξεφορμάρεται εύκολα.
2. Λιώσιμο σοκολάτας:
• Σε μπεν μαρί (ή στον φούρνο μικροκυμάτων σε χαμηλή ισχύ), λιώστε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο. Ανακατέψτε μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα και αφήστε το να κρυώσει ελαφρώς.
3. Αυγά και ζάχαρη:
• Σε ένα μπολ, χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν ένα αφράτο και ανοιχτόχρωμο μείγμα (περίπου 3-5 λεπτά).
4. Συνδυασμός υλικών:
• Προσθέστε στο μείγμα αυγών τη λιωμένη σοκολάτα και τη βανίλια. Ανακατέψτε απαλά με μια σπάτουλα.
• Ρίξτε το αλεύρι κοσκινισμένο και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
5. Γέμισμα φορμών:
• Μοιράστε το μείγμα στα φορμάκια, γεμίζοντάς τα κατά τα 3/4.
6. Ψήσιμο:
• Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 8-10 λεπτά. Τα σουφλέ πρέπει να έχουν ψηθεί εξωτερικά αλλά να παραμείνουν ρευστά στο εσωτερικό τους.
7. Σερβίρισμα:
• Σερβίρετε αμέσως, πασπαλίζοντας με λίγη ζάχαρη άχνη ή συνοδεύοντας με παγωτό βανίλια.
Συμβουλή:
• Αν θέλετε να προετοιμάσετε το σουφλέ εκ των προτέρων, γεμίστε τα φορμάκια και φυλάξτε τα στο ψυγείο. Ψήστε τα λίγο πριν τα σερβίρετε, αυξάνοντας ελαφρώς τον χρόνο ψησίματος (1-2 λεπτά).
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

1 Σχόλια
Υπέροχη συνταγή,την έκανα,δοκίμασα και είναι φανταστικό!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή