Advertisement

Main Ad

Συνταγή για Σοκολατόπιτα με Κρέμα και Γλάσο

Περιγραφή φωτογραφίας

 


Μια υπέροχη, ζουμερή σοκολατόπιτα με αφράτη κρέμα και βελούδινο γλάσο σοκολάτας. Ένα γλυκό που λιώνει στο στόμα και εντυπωσιάζει σε κάθε μπουκιά.


Υλικά


Για το παντεσπάνι:


250 γρ. βούτυρο

200 γρ. ζάχαρη

4 αυγά

Ξύσμα και χυμός από 1 πορτοκάλι

2 βανίλιες

2 κ.σ. κακάο

280 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ


Για το σιρόπι:


2 κούπες ζάχαρη

2 κούπες νερό

1 κ.σ. κακάο


Για την κρέμα:


600 γρ. κρέμα γάλακτος

2 κ.σ. μέλι

1 βανίλια


Για το γλάσο:


300 γρ. κουβερτούρα

180 ml φρέσκο γάλα

1 κ.σ. μέλι

Τρούφα σοκολάτας (προαιρετικά)


Εκτέλεση


1. Ετοιμάζουμε το παντεσπάνι


Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, το ξύσμα, τις βανίλιες, τον χυμό πορτοκαλιού και το κακάο. Τέλος, ενσωματώνουμε το αλεύρι με απαλές κινήσεις.


Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί (24×34 εκ.) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 35-40 λεπτά. Μόλις ψηθεί, το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς (ιδανικά, από την προηγούμενη μέρα).


2. Φτιάχνουμε το σιρόπι


Βράζουμε το νερό, τη ζάχαρη και το κακάο για 4-5 λεπτά. Περιχύνουμε το κρύο παντεσπάνι με το ζεστό σιρόπι και αφήνουμε να απορροφηθεί καλά. Βάζουμε στο ψυγείο για καλύτερο αποτέλεσμα.


3. Ετοιμάζουμε την κρέμα


Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το μέλι και τη βανίλια μέχρι να γίνει μια αφράτη σαντιγί. Την απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω στο γλυκό και ξαναβάζουμε στο ψυγείο.


4. Φτιάχνουμε το γλάσο


Ζεσταίνουμε το γάλα (χωρίς να βράσει) και προσθέτουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και προσθέτουμε το μέλι. Αφήνουμε να γίνει χλιαρό πριν το ρίξουμε πάνω στην κρέμα.


5. Διακόσμηση και σερβίρισμα


Πασπαλίζουμε με τρούφα σοκολάτας ή ό,τι άλλο μας αρέσει. Μπορούμε να διακοσμήσουμε με ροζέτες από τη σαντιγί που περίσσεψε.


Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια