
Υλικά:
• 1 μεγάλο αγγούρι (ή 2 μικρότερα)
• 2 φλιτζάνια στραγγιστό γιαούρτι
• 2-3 σκελίδες σκόρδο (ή περισσότερες αν θέλεις έντονη γεύση)
• 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
• 1 κουταλιά της σούπας ξίδι
• 1 κουταλιά της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
• Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
1. Προετοιμασία αγγουριού:
• Ξεφλούδισε το αγγούρι και τρίψ’ το στον τρίφτη (χοντρό μέρος).
• Βάλε το τριμμένο αγγούρι σε σουρωτήρι, αλάτισέ το ελαφρά, και άφησέ το για 10-15 λεπτά να βγάλει τα υγρά του.
• Στύψε καλά το αγγούρι με τα χέρια ή με μια πετσέτα κουζίνας για να απομακρύνεις τα περιττά υγρά.
2. Προετοιμασία σκόρδου:
• Λιώσε τις σκελίδες σκόρδου σε γουδί (ή τρίψε τις στον τρίφτη).
3. Ανάμειξη υλικών:
• Σε ένα μπολ, βάλε το γιαούρτι.
• Πρόσθεσε το σκόρδο, το αγγούρι, το ελαιόλαδο, το ξίδι, και αν θέλεις τον άνηθο.
• Αλατοπιπέρωσε κατά προτίμηση.
4. Ανακάτεψε καλά:
• Χτύπησε τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
5. Σερβίρισμα:
• Βάλε το τζατζίκι στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα πριν το σερβίρεις, ώστε να δέσουν οι γεύσεις.
• Σέρβιρε με ζεστή πίτα, λαχανικά ή ως συνοδευτικό για ψητά κρέατα.
Καλή απόλαυση!

0 Σχόλια