Advertisement

Main Ad

Συνταγή για Τζατζίκι

Περιγραφή φωτογραφίας

Υλικά:

1 μεγάλο αγγούρι (ή 2 μικρότερα)

2 φλιτζάνια στραγγιστό γιαούρτι

2-3 σκελίδες σκόρδο (ή περισσότερες αν θέλεις έντονη γεύση)

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 κουταλιά της σούπας ξίδι

1 κουταλιά της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)

Αλάτι και πιπέρι


Εκτέλεση:


1. Προετοιμασία αγγουριού:


Ξεφλούδισε το αγγούρι και τρίψ’ το στον τρίφτη (χοντρό μέρος).


Βάλε το τριμμένο αγγούρι σε σουρωτήρι, αλάτισέ το ελαφρά, και άφησέ το για 10-15 λεπτά να βγάλει τα υγρά του.


Στύψε καλά το αγγούρι με τα χέρια ή με μια πετσέτα κουζίνας για να απομακρύνεις τα περιττά υγρά.


2. Προετοιμασία σκόρδου:


Λιώσε τις σκελίδες σκόρδου σε γουδί (ή τρίψε τις στον τρίφτη).


3. Ανάμειξη υλικών:


Σε ένα μπολ, βάλε το γιαούρτι.


Πρόσθεσε το σκόρδο, το αγγούρι, το ελαιόλαδο, το ξίδι, και αν θέλεις τον άνηθο.


Αλατοπιπέρωσε κατά προτίμηση.


4. Ανακάτεψε καλά:


Χτύπησε τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν.


5. Σερβίρισμα:


Βάλε το τζατζίκι στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα πριν το σερβίρεις, ώστε να δέσουν οι γεύσεις.


Σέρβιρε με ζεστή πίτα, λαχανικά ή ως συνοδευτικό για ψητά κρέατα.


Καλή απόλαυση!


Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια