
Υλικά:
• 250 γρ. ταραμάς (λευκός ή κόκκινος)
• 1/2 φλιτζάνι ψωμί ή παξιμάδι
• 1/2 φλιτζάνι λάδι (ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο)
• 1 κρεμμύδι μικρό, ψιλοκομμένο
• 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι (αν χρειάζεται)
• 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
• 1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
• 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη (προαιρετικά)
• Αλεύρι για το πανάρισμα
Εκτέλεση:
1. Βάζουμε τον ταραμά σε ένα μπολ με λίγο νερό για να τον μουλιάσουμε για 10-15 λεπτά.
2. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τηγανίζουμε με λίγο λάδι μέχρι να μαλακώσει.
3. Στύβουμε το ψωμί ή τα παξιμάδια για να αφαιρέσουμε το περιττό νερό.
4. Βάζουμε τον ταραμά, το τηγανισμένο κρεμμύδι, το ψωμί ή τα παξιμάδια, το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη (αν χρησιμοποιούμε) σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και τα χτυπάμε για να ομογενοποιηθούν.
5. Προσθέτουμε τον μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά.
6. Πλάθουμε το μείγμα σε μικρές μπαλίτσες ή κεφτέδες.
7. Πανάρουμε τους ταραμοκεφτέδες με αλεύρι.
8. Ζεσταίνουμε λάδι σε τηγάνι και τηγανίζουμε τους ταραμοκεφτέδες μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανοί εξωτερικά.
9. Σερβίρουμε ζεστούς με λεμόνι και σαλάτα.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

0 Σχόλια