Advertisement

Main Ad

Εύκολη και νόστιμη συνταγή για σολομό στο φούρνο!

Περιγραφή φωτογραφίας

 


Υλικά:

4 φιλέτα σολομού

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Χυμός από 1 λεμόνι

2 σκελίδες σκόρδο (τριμμένες)

1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη (ή άλλο μυρωδικό της προτίμησης)

Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση

Φέτες λεμονιού (για το γαρνίρισμα)

Φρέσκος μαϊντανός (προαιρετικά)


Εκτέλεση:

1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C.


2. Στη συνέχεια, τοποθετείτε τα φιλέτα σολομού σε ένα ταψί και τα αλείφετε με ελαιόλαδο.


3. Στύβετε το χυμό λεμονιού πάνω από τα φιλέτα και πασπαλίζετε με το τριμμένο σκόρδο, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι.


4. Αν θέλετε, μπορείτε να τοποθετήσετε και φέτες λεμονιού πάνω από τον σολομό για περισσότερη γεύση.


5. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά ή μέχρι να είναι ψημένος και να ξεκολλάει εύκολα με ένα πιρούνι.


6. Αν θέλετε, γαρνίρετε με φρέσκο μαϊντανό.


Αυτή η συνταγή είναι γρήγορη, ελαφριά και γεμάτη γεύση!


 Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!


Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια