Advertisement

Main Ad

Απογευματινό καφεδάκι με κουλουράκια λαδιού που μόλις βγήκαν από το φούρνο, μυρωδάτα,τραγανά σαν μπισκοτάκια !

Περιγραφή φωτογραφίας

 


ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΛΑΔΙΟΎ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΚΑΝΈΛΛΑ!!
Απογευματινό καφεδάκι με κουλουράκια λαδιού που μόλις βγήκαν από το φούρνο, μυρωδάτα ,τραγανά , σαν μπισκοτάκια! Παλιά συνταγή από το τετράδιο της μαμάς μου!!


Οι δημιουργίες της Τώνιας

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΑΣ
Λαδερά κουλουράκια!!!!
Υλικά:
-2 ποτήρια του νερού λάδι,ελαιόλαδο,το ποτήρι μου χωράει 220 γραμμάρια ελαιόλαδο.
-1 ποτήρι του νερού φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
-2 κουταλάκια του γλυκού κανέλλα,μπορείτε να προσθέσετε λίγη περισσότερη κανέλλα αν σας αρέσει.
– Ενάμιση ποτήρι του νερού ζάχαρη,το ποτήρι μου χωράει 250 γραμμάρια ζάχαρη,αρχικά η συνταγή είχε δύο ποτήρια ζάχαρη, εγώ λιγόστεψα τη ζάχαρη σε ενάμιση ποτήρι και είναι μια χαρά!!!Τώρα αν εσείς προτιμάτε ακόμη λιγότερη ζάχαρη μπορείτε να βάλετε λιγότερη!!
-1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
-1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
-Ένα πακέτο φαρίνα Γιώτης ,την κόκκινη συσκευασία,δηλαδή 500 γραμμάρια!! .
-Μισό κιλό αλεύρι μαλακό, δηλαδή 500 γρααμμάρια.
Συνολικά χρησιμοποιούμε ένα κιλό αλεύρι κοσκινισμένο για τα κουλουράκια μας,εμένα σήμερα δεν μου πήρε όλο το κιλό το αλεύρι, περίσσεψαν δύο κουταλιές της σούπας!!!
Σήμερα εγώ πρόσθεσα στο ζυμάρι μου δύο κουταλάκια του γλυκού μαρμελάδα πορτοκάλι για περισσότερο άρωμα!!
Σουσάμι,λίγη ζάχαρη.
Ψηνουμε στον αέρα, στους 160 βαθμούς ,30- 40 λεπτά ,ανάλογα στο φούρνο


Εκτέλεση της συνταγής:
Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ.
Σε μια λεκάνη, βάζουμε το ελαιόλαδο ,τη ζάχαρη την κανέλλα και ανακατεύουμε λίγο με το χέρι να ανακατευθούν τα υλικά μας.
Πάνω από τη λεκάνη προσθέτουμε στο χυμό πορτοκαλιού τη σόδα και ανακατεύουμε, προσοχή γιατί φουσκώνει,το ρίχνουμε στο μείγμα λαδιού, τώρα ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι.
Δε ζυμώνουμε πολύ, ίσα που ενσωματώνουμε το αλεύρι για να μην ξεράσει το λάδι,ζύμη μαλακή.
Σε ένα ταψάκι ρηχό βάζουμε το σουσάμι, λίγη ζάχαρη και ραντίζουμε με λίγο νεράκι, ανακατεύουμε καλά να κολλήσει η ζάχαρη στο σουσάμι.
Πλάθουμε τα κουλουράκια μας ,τα βουτάμε στο σουσάμι και τοποθετούμε στο ταψί μας.
Αυτή η συνταγή βγάζει τρία ταψιά του φούρνου!!
Καλή επιτυχία.


Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια