Advertisement

Main Ad

Το τέλειο μείγμα για πανάρισμα κολοκυθιών: Προσθέστε ένα συστατικό στα αυγά και γίνονται ακαταμάχητα! Τραγανά και αφράτα:

Περιγραφή φωτογραφίας


Η Τέλεια Επικάλυψη για Πανέ Κολοκυθάκια: Μία Μυστική Προσθήκη στα Αυγά Τα Κάνει Ακαταμάχητα! Τραγανά Εξωτερικά, Αφράτα Εσωτερικά


Αν αναζητάτε την πιο απλή, αλλά και ταυτόχρονα απολαυστική συνταγή για τηγανητά κολοκυθάκια, μόλις τη βρήκατε! Αυτή η δοκιμασμένη συνταγή, την οποία η δημιουργός της θεωρεί ανώτερη ακόμα και από πιάτα με κρέας, έχει αποκτήσει φανατικούς φίλους.


Τα πανέ κολοκυθάκια με μια πλούσια σαλάτα στο πλάι μπορούν άνετα να αποτελέσουν ένα πλήρες, χορταστικό και καλοκαιρινό κυρίως πιάτο. Η τραγανή κρούστα και η αφράτη υφή τους κάνουν κάθε μπουκιά μια απόλαυση που κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί.


Το Μυστικό Συστατικό


Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να μαγειρέψετε κολοκυθάκια, αλλά ο πιο αγαπητός είναι σίγουρα ο τηγανητός. Αυτό που κάνει τη συγκεκριμένη συνταγή να ξεχωρίζει είναι μια μικρή προσθήκη στο μείγμα των αυγών: λίγο τριμμένο τυρί!


Αυτή η έξυπνη πινελιά προσφέρει πλούσια γεύση και συμβάλλει στο να κολλήσει καλύτερα το μείγμα πάνω στις φέτες των κολοκυθιών. Το αποτέλεσμα; Χρυσαφένια, τραγανά και πεντανόστιμα κολοκυθάκια.


Υλικά για 2-3 μερίδες:


* 2 μέτρια, νεαρής ηλικίας κολοκυθάκια


* 100 γρ. τριμμένο τυρί (όποιο είδος σας αρέσει – π.χ. γραβιέρα, κασέρι, ένταμ)


* 3 αυγά μεσαίου μεγέθους


* 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένος άνηθος ή μαϊντανός


* ½ κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι σε σκόνη


* ⅓ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι


* ½ κουταλάκι του γλυκού ξερός βασιλικός


* Αλάτι, κατά προτίμηση


* 100 γρ. τριμμένη φρυγανιά (γαλέτα)


* 1 κουταλιά της σούπας λευκό αλεύρι


* Περίπου 100 ml ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο για το τηγάνισμα



Εκτέλεση:


1. Προετοιμασία των κολοκυθιών:


Ξεκινήστε πλένοντας καλά τα κολοκυθάκια με κρύο νερό. Κόψτε τα άκρα και στη συνέχεια κόψτε τα σε λεπτές φέτες, πάχους περίπου 3 χιλιοστών.


Τοποθετήστε τα σε επίπεδη επιφάνεια, πασπαλίστε τα με λίγο αλάτι και αφήστε τα στην άκρη για 15 λεπτά. Κατά τη διάρκεια αυτής της αναμονής, θα αποβάλουν μέρος των υγρών τους και θα μαλακώσουν.


2. Ετοιμασία της επικάλυψης:


Εν τω μεταξύ, τρίψτε το τυρί στην ψιλή πλευρά του τρίφτη ώστε να αναμειχθεί εύκολα με το μείγμα των αυγών. Σε ένα μπολ, σπάστε τα αυγά και προσθέστε όλα τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά – άνηθο ή μαϊντανό, μπαχάρι, πιπέρι, βασιλικό και φυσικά αλάτι.


Χτυπήστε τα καλά με πιρούνι ή σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στη συνέχεια, προσθέστε το τριμμένο τυρί και ανακατέψτε ξανά μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως στο μείγμα.


3. Ετοιμασία της στεγνής επικάλυψης:


Σε ένα άλλο ρηχό πιάτο, ανακατέψτε τη φρυγανιά με μία γεμάτη κουταλιά της σούπας λευκό αλεύρι. Ανακατέψτε τα καλά ώστε να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.


4. Πανάρισμα:


Πάρτε μία μία τις φέτες κολοκυθιού και περάστε τις πρώτα από το μείγμα φρυγανιάς-αλευριού. Έπειτα βουτήξτε τις στο μείγμα των αυγών και του τυριού, φροντίζοντας να καλυφθούν καλά. Αν θέλετε έξτρα τραγανή υφή, μπορείτε να επαναλάβετε τη διαδικασία άλλη μία φορά.


5. Τηγάνισμα:


Ζεστάνετε το λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Τηγανίστε τις φέτες κολοκυθιού λίγες λίγες, ώστε να μην πέσει η θερμοκρασία του λαδιού, μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα και από τις δύο πλευρές.


Τοποθετήστε τις επάνω σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν από το περιττό λάδι.


Σερβίρισμα:


Απολαύστε τα πανέ κολοκυθάκια όσο είναι ακόμα ζεστά και τραγανά, συνοδεύοντάς τα με μια δροσερή σαλάτα ή με γιαούρτι με σκόρδο και άνηθο. Είναι ιδανικά ως μεζές, ορεκτικό ή ακόμα και ως κυρίως πιάτο.


Καλή σας όρεξη!


Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια