
Αυτή είναι η συνταγή για το πιο νόστιμο Κέικ Λεμονιού που θα φτιάξετε ποτέ! Είναι αφράτο, ζουμερό και γεμάτο με το δροσερό άρωμα του λεμονιού. Το καλύτερο; Είναι ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ και γίνεται χωρίς μίξερ! Ξεχάστε τα πολλά σκεύη και τις περίπλοκες τεχνικές. Αυτό το εύκολο κέικ λεμονιού θα γίνει η νέα σας αγαπημένη συνταγή. θα δούμε βήμα-βήμα πώς να φτιάξετε αυτό το απίθανο cake λεμονιού με απλά υλικά, χρησιμοποιώντας μόνο ένα σύρμα ή μια κουτάλα. Είναι ιδανικό για τον καφέ, το πρωινό ή ως ένα ελαφρύ, σπιτικό επιδόρπιο. Δοκιμάστε το και θα καταλάβετε γιατί λέω ότι είναι το ΚΑΛΥΤΕΡΟ! 📝 Υλικά για τη Συνταγή 3 αυγά μεσαίου μεγέθους 200 γρ. ζάχαρη 120 γρ. σπορέλαιο (ή ελαφρύ ελαιόλαδο) 180 γρ. γάλα (σε θερμοκρασιά δωματίου, χαμηλό όχι καυτό) Ξύσμα από 2 λεμόνια Χυμός από 2 λεμόνια (περίπου 60-70 γρ.) 260 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κοσκινισμένο) 12 γρ. μπέικιν πάουντερ (1 φακελάκι) 1 βανιλίνη ή 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας 1 πρέζα αλάτι Εκτέλεση 1. Αυγά & ζάχαρη Σε μεγάλο μπολ βάλε τα αυγά με τη ζάχαρη. Χτυπά τα δυνατά με σύρμα για 2-3 λεπτά, μέχρι να γίνουν πιο ανοιχτόχρωμα και ελαφρά αφράτα. 2. Υγρά υλικά Πρόσθεσε το σπορέλαιο, το γάλα, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού. Ανακάτεψε καλά να ομογενοποιηθούν. 3. Στερεά υλικά Σε ξεχωριστό μπολ κοσκίνισε το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι και τη βανίλια. Πρόσθεσε τα σταδιακά στο μείγμα αυγών-υγρών, ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα μέχρι να ενωθούν (όχι πολύ χτύπημα, για να μείνει αφράτο). 4. Ψήσιμο Βουτύρωσε και αλεύρωσε μια φόρμα (20-22 εκ.). Ρίξε το μείγμα στη φόρμα και ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C αντιστάσεις (ή 160°C αέρα) για περίπου 40-45 λεπτά. Έλεγξε με μαχαίρι – αν βγει καθαρό, είναι έτοιμο. Συμβουλές για τέλειο αποτέλεσμα: Όλα τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου Μην ανοίξεις τον φούρνο τα πρώτα 30 λεπτά. Κοσκινίζουμε οπωσδήποτε το αλεύρι για πιο ανάλαφρη υφή.

0 Σχόλια