Advertisement

Main Ad

Πένες με Χωριάτικο Λουκάνικο και Ντομάτα – Εύκολη Συνταγή στο Τηγάνι

Περιγραφή φωτογραφίας


 Αν αναζητάτε μια εύκολη και χορταστική μακαρονάδα με παραδοσιακή γεύση, οι πένες με λουκάνικο και σάλτσα ντομάτας στο τηγάνι είναι ιδανική επιλογή. Πρόκειται για ένα γεύμα που συνδυάζει απλά υλικά, μαγειρεμένα γρήγορα σε ένα μόνο σκεύος, με αποτέλεσμα πλούσια γεύση και άρωμα.



Υλικά (για 4–6 μερίδες)



  • 1 πακέτο χωριάτικα λουκάνικα (5-6 τεμάχια)
  • 450 γρ. πένες ή άλλο κοντό ζυμαρικό
  • 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες
  • 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 4 μεγάλες ώριμες ντομάτες, κομμένες σε κύβους
  • 2 κουταλιές της σούπας πελτές ντομάτας
  • 125 ml ζωμός λαχανικών ή κότας
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο (προαιρετικά)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξερή ρίγανη ή ιταλικό μείγμα βοτάνων
  • 2 κουταλάκια του γλυκού σπόροι μάραθου, θρυμματισμένοι
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο (για το σερβίρισμα)
  • Φρέσκος βασιλικός ή μαϊντανός, ψιλοκομμένος (για γαρνιτούρα)
  • Τριμμένη φέτα ή κεφαλοτύρι (προαιρετικά)




Εκτέλεση



  1. Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν al dente. Στραγγίζετε και τα αφήνετε στην άκρη.
  2. Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε τα λουκάνικα ολόκληρα μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Αν χρειαστεί, προσθέτετε 60 ml νερό για να μην κολλήσουν. Όταν σχεδόν ψηθούν, τα αποσύρετε σε ξύλο κοπής.
  3. Στο ίδιο τηγάνι, χωρίς το υγρό, προσθέτετε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με τους σπόρους μάραθου, το μπούκοβο και τη ρίγανη. Μετά από 2 λεπτά προσθέτετε το σκόρδο και τον πελτέ ντομάτας, ανακατεύοντας συνεχώς.
  4. Προσθέτετε την πιπεριά και τις ψιλοκομμένες ντομάτες. Μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Ρίχνετε τον ζωμό και συνεχίζετε για 2-3 λεπτά. Αλατοπιπερώνετε.
  5. Κόβετε τα λουκάνικα σε φέτες πάχους 1-2 εκ. και τα επιστρέφετε στο τηγάνι. Μαγειρεύετε για 5-10 λεπτά μέχρι να ψηθούν τελείως και να δέσει η σάλτσα.
  6. Προσθέτετε τις πένες και ανακατεύετε απαλά ώστε να καλυφθούν ομοιόμορφα από τη σάλτσα. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο νερό από τα ζυμαρικά.
  7. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό, πασπαλισμένο με φρέσκο βασιλικό ή μαϊντανό και ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι. Αν θέλετε, προσθέτετε και τριμμένη φέτα ή κεφαλοτύρι.




Συμβουλές



  • Για πιο πικάντικη γεύση, χρησιμοποιήστε λουκάνικα με καυτερή πάπρικα ή λουκάνικα με πράσο.
  • Αντί για φρέσκες ντομάτες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ψιλοκομμένες κονσέρβας.
  • Η συνταγή γίνεται εξίσου νόστιμη και με κοφτό μακαρονάκι ή ριγκατόνι.


Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια