Advertisement

Main Ad

Ο Πιο Απλός Τρόπος για να Καθαρίζεις το Ψάρι Χωρίς Κόπο

Περιγραφή φωτογραφίας


 Το ψάρι είναι βασικό κομμάτι της ελληνικής διατροφής, αλλά για πολλούς το καθάρισμά του είναι ένας μικρός… εφιάλτης. Λερωμένος πάγκος, λέπια παντού και επίμονη μυρωδιά στα χέρια. Αν αυτός είναι ο λόγος που αποφεύγεις να μαγειρεύεις ψάρια στο σπίτι, μην ανησυχείς – υπάρχει λύση. Παρακάτω θα βρεις ένα απλό, δοκιμασμένο και αποτελεσματικό κόλπο που κάνει το καθάρισμα παιχνιδάκι.





Το μυστικό εργαλείο: το πλαστικό τρίφτη τυριού



Ξέχνα το μαχαίρι ή το ψαλίδι. Ο πλαστικός τρίφτης τυριού που έχεις ήδη στην κουζίνα (ο κλασικός με τη χοντρή πλευρά) μπορεί να σε βοηθήσει να αφαιρέσεις τα λέπια σε χρόνο ρεκόρ και με ελάχιστη ακαταστασία.


Οδηγίες:


  1. Βάλε το ψάρι μέσα σε μεγάλη σακούλα ή μέσα στον νεροχύτη.
    Έτσι, τα λέπια δεν θα πεταχτούν παντού.
  2. Κράτα το ψάρι από την ουρά και τρίψε με τον τρίφτη προς το κεφάλι, πάντα αντίθετα από τη φορά των λεπιών.
    Θα δεις ότι τα λέπια φεύγουν πολύ πιο γρήγορα και εύκολα από ό,τι με το μαχαίρι.
  3. Ξέπλυνε το ψάρι με άφθονο νερό.
    Μετά, μπορείς να το κόψεις, να το αλατίσεις και να το μαγειρέψεις όπως θες.






Εναλλακτικό κόλπο: βούτηγμα σε βραστό νερό για 5 δευτερόλεπτα



Αν το ψάρι έχει πολύ σκληρά λέπια (όπως ο γαύρος ή το λαβράκι), μπορείς να δοκιμάσεις το εξής:


  1. Βράσε λίγο νερό σε μεγάλη κατσαρόλα.
  2. Βούτηξε προσεκτικά το ψάρι μέσα για 4–5 δευτερόλεπτα (όχι περισσότερο για να μη μαγειρευτεί).
  3. Βγάλε το και καθάρισε με μαχαίρι ή τρίφτη. Τα λέπια φεύγουν πολύ πιο εύκολα.






Πώς να ξεφορτωθείς τη μυρωδιά του ψαριού από τα χέρια



Μετά το καθάρισμα, η μυρωδιά μπορεί να επιμείνει. Δοκίμασε ένα από τα παρακάτω:


  • Τρίψε τα χέρια σου με λίγο λεμόνι ή ξύδι.
  • Τρίψε τα με ανοξείδωτο κουτάλι κάτω από τρεχούμενο νερό.
  • Κάνε απολέπιση με λίγη μαγειρική σόδα και νερό.






Συμπέρασμα



Το καθάρισμα του ψαριού δεν χρειάζεται να είναι αγγαρεία. Με ένα απλό κόλπο – όπως ο τρίφτης τυριού ή ένα σύντομο μπάνιο σε καυτό νερό – μπορείς να εξοικονομήσεις χρόνο, κόπο και… νεύρα. Έτσι, θα χαίρεσαι πιο συχνά τα φρέσκα ψάρια που αξίζουν μια θέση στο εβδομαδιαίο τραπέζι σου.


Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια