
Η μους μπανάνα με μπισκότα Biscoff είναι μια εκπληκτική επιλογή για όσους αγαπούν τα γλυκά που συνδυάζουν κρεμώδη υφή, φρουτένια γεύση και τραγανή νότα. Πρόκειται για ένα γλυκό χωρίς ψήσιμο, που φτιάχνεται εύκολα και γρήγορα, ιδανικό για το καλοκαίρι αλλά και για κάθε στιγμή που θέλεις να εντυπωσιάσεις τους καλεσμένους σου.
Η έντονη γεύση της μπανάνας σε συνδυασμό με το ιδιαίτερο άρωμα και την καραμελένια γλυκύτητα των μπισκότων Biscoff, αναδεικνύονται μέσα στην αφράτη πουτίγκα βανίλιας, φτιαγμένη με ζαχαρούχο γάλα και κρέμα γάλακτος. Το αποτέλεσμα είναι ένα γλυκό που λιώνει στο στόμα και σε καλεί να ξαναφας.
Υλικά που θα χρειαστείς
- 700 γρ. κρύο γάλα
- 1 κουτί (794 γρ.) ζαχαρούχο γάλα
- 1 φακελάκι (204 γρ.) στιγμιαία κρέμα βανίλιας (πουτίγκα)
- 940 γρ. κρύα κρέμα γάλακτος
- 52 μπισκότα Biscoff
- 8 μεγάλες ώριμες μπανάνες
Βήμα-βήμα Οδηγίες Παρασκευής
1. Ετοιμασία της πουτίγκας βανίλιας
Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακάτεψε το κρύο γάλα με το ζαχαρούχο γάλα και το φακελάκι της στιγμιαίας κρέμας βανίλιας. Χρησιμοποίησε ένα σύρμα χειρός και ανακάτεψε καλά μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί και να διαλυθεί εντελώς η κρέμα. Τοποθέτησε το μπολ στο ψυγείο για περίπου 15-30 λεπτά ώστε η πουτίγκα να πήξει.
2. Χτύπημα της κρέμας γάλακτος
Βάλε την κρύα κρέμα γάλακτος σε ένα μεγάλο μπολ και χρησιμοποίησε ένα ηλεκτρικό μίξερ χειρός με το εξάρτημα φτερό. Χτύπα την κρέμα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να σχηματιστούν σφιχτές κορυφές (firm peaks). Η κρέμα πρέπει να είναι πολύ κρύα για να πετύχεις τέτοια υφή.
3. Συνδυασμός κρέμας και πουτίγκας
Πρόσθεσε το μείγμα της πουτίγκας που έχει πήξει στην χτυπημένη κρέμα γάλακτος. Με μια σπάτουλα, ανακάτεψε απαλά με κινήσεις διπλώματος, ώστε να ομογενοποιηθούν χωρίς να χάσει την αφράτη υφή της η κρέμα.
4. Στρώσιμο της μους
Πάρε ένα ταψί 23x33 εκ. (9x13 ίντσες). Ρίξε το μισό μείγμα κρέμας και άπλωσέ το ομοιόμορφα με μια σπάτουλα.
5. Προσθήκη μπανάνας και μπισκότων
Κόψε τις μπανάνες σε φέτες πάχους περίπου 0,5 εκ. και τοποθέτησε πάνω από την κρέμα περίπου τα 3/4 των φετών. Θρυμμάτισε περίπου 18 μπισκότα Biscoff και πασπάλισε τα πάνω από τις μπανάνες.
6. Επανάληψη στρωμάτων
Πρόσθεσε το υπόλοιπο μείγμα κρέμας από πάνω και άπλωσέ το ομοιόμορφα. Τελείωσε το γλυκό τοποθετώντας τις υπόλοιπες μπανάνες και τα μπισκότα ως γαρνιτούρα.
7. Προστασία των μπανάνας
Αν θέλεις να σερβίρεις το γλυκό μετά από 1-2 ημέρες, βάλε την τελευταία φέτα μπανάνας στην επιφάνεια μόλις πριν το σερβίρισμα, ώστε να αποφύγεις το μαύρισμά τους.
8. Ψύξη
Κάλυψε το ταψί με μεμβράνη και βάλε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες ή κατά προτίμηση όλη τη νύχτα. Η παραμονή στο ψυγείο βοηθά να δέσουν οι γεύσεις και να σταθεροποιηθεί η μους.
Συμβουλές για την Τέλεια Μους Μπανάνα με Biscoff
- Επιλογή μπανάνας: Οι μπανάνες πρέπει να είναι ώριμες, όχι υπερώριμες για να διατηρήσουν τη γλυκύτητα και την υφή τους.
- Κρύα υλικά: Χτύπα πάντα την κρέμα γάλακτος πολύ κρύα για καλύτερο όγκο και σταθερότητα.
- Τεχνική διπλώματος: Όταν ενσωματώνεις την πουτίγκα με την κρέμα, ανακάτεψε απαλά για να διατηρηθεί ο όγκος.
- Αποθήκευση: Η μους διατηρείται στο ψυγείο έως και 3 ημέρες, αν προσέξεις την φρεσκάδα της μπανάνας.
Γιατί να Επιλέξεις Αυτή τη Συνταγή;
Αυτή η μους μπανάνα με μπισκότα Biscoff είναι ιδανική για όσους θέλουν ένα γλυκό εύκολο στην προετοιμασία, με πλούσια γεύση και ωραία παρουσίαση. Δεν χρειάζεται ψήσιμο και μπορεί να γίνει από την προηγούμενη μέρα. Η αφράτη υφή, η γλυκύτητα της μπανάνας και η τραγανή υφή των Biscoff μπισκότων δημιουργούν μια μοναδική γευστική εμπειρία.
Ιδέες Σερβιρίσματος
- Σέρβιρε τη μους σε ατομικά ποτήρια για πιο κομψή εμφάνιση.
- Πρόσθεσε λίγη τριμμένη σοκολάτα ή καραμέλα από πάνω για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα.
- Συνοδεύεται υπέροχα με μια κούπα καφέ ή τσάι.

0 Σχόλια