
Υλικά
- 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος πλήρης, πολύ κρύα
- 1 κουτί (397 γρ.) ζαχαρούχο γάλα
- 1 ⅓ φλιτζάνι πουρές φράουλας (περίπου 2 φλιτζάνια ψιλοκομμένες φράουλες)
Εκτέλεση
- Ετοιμάστε τις φράουλες
Πλύντε καλά τις φράουλες και αφαιρέστε τα κοτσάνια. Πολτοποιήστε τις με ραβδομπλέντερ ή με πιρούνι, μέχρι να έχετε περίπου 1 ¼ φλιτζάνι πουρέ. Αφήστε στην άκρη. - Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος
Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίξτε την παγωμένη κρέμα γάλακτος. Χτυπήστε την με μίξερ ή με σύρμα χειρός μέχρι να σχηματιστούν μαλακές κορυφές. Η υφή πρέπει να είναι αφράτη και να διατηρεί το σχήμα της. - Προσθέστε το ζαχαρούχο γάλα
Ρίξτε σιγά-σιγά το ζαχαρούχο γάλα μέσα στην κρέμα και ανακατέψτε απαλά με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Μην το ανακατέψετε υπερβολικά για να μη χάσει τον όγκο του. - Προσθέστε τον πουρέ φράουλας
Ενσωματώστε τον πουρέ φράουλας στο μείγμα, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να κατανεμηθεί ομοιόμορφα. - Κατάψυξη
Μεταφέρετε το μείγμα σε δοχείο με καπάκι ή σε μεταλλική φόρμα για ψωμί. Λειάνετε την επιφάνεια με σπάτουλα και βάλτε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες ή όλη τη νύχτα, μέχρι να παγώσει καλά.
Συμβουλές για τέλειο αποτέλεσμα
- Ποιότητα υλικών: Χρησιμοποιήστε ώριμες, γευστικές φράουλες και ποιοτική κρέμα γάλακτος για πλούσια γεύση.
- Σωστό χτύπημα: Για πιο κρεμώδη υφή, σταματήστε το χτύπημα όταν σχηματιστούν μαλακές κορυφές. Αν προτιμάτε πιο σταθερό παγωτό, συνεχίστε μέχρι να σχηματιστούν σφιχτές κορυφές.
- Κρύα εργαλεία: Βάλτε το μεταλλικό μπολ και το σύρμα ή το εξάρτημα του μίξερ στην κατάψυξη για 15 λεπτά πριν το χτύπημα. Η κρύα θερμοκρασία βοηθά την κρέμα να αφρατέψει πιο εύκολα.
- Μαλακό παγωτό: Αν δεν μπορείτε να περιμένετε, μετά από 3-4 ώρες στην κατάψυξη το παγωτό θα έχει υφή soft serve.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου
0 Σχόλια