Advertisement

Main Ad

Συνταγή για Παγωτό Φράουλα με 3 Υλικά

Περιγραφή φωτογραφίας


 

Υλικά



  • 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος πλήρης, πολύ κρύα
  • 1 κουτί (397 γρ.) ζαχαρούχο γάλα
  • 1 ⅓ φλιτζάνι πουρές φράουλας (περίπου 2 φλιτζάνια ψιλοκομμένες φράουλες)






Εκτέλεση



  1. Ετοιμάστε τις φράουλες
    Πλύντε καλά τις φράουλες και αφαιρέστε τα κοτσάνια. Πολτοποιήστε τις με ραβδομπλέντερ ή με πιρούνι, μέχρι να έχετε περίπου 1 ¼ φλιτζάνι πουρέ. Αφήστε στην άκρη.
  2. Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος
    Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίξτε την παγωμένη κρέμα γάλακτος. Χτυπήστε την με μίξερ ή με σύρμα χειρός μέχρι να σχηματιστούν μαλακές κορυφές. Η υφή πρέπει να είναι αφράτη και να διατηρεί το σχήμα της.
  3. Προσθέστε το ζαχαρούχο γάλα
    Ρίξτε σιγά-σιγά το ζαχαρούχο γάλα μέσα στην κρέμα και ανακατέψτε απαλά με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Μην το ανακατέψετε υπερβολικά για να μη χάσει τον όγκο του.
  4. Προσθέστε τον πουρέ φράουλας
    Ενσωματώστε τον πουρέ φράουλας στο μείγμα, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να κατανεμηθεί ομοιόμορφα.
  5. Κατάψυξη
    Μεταφέρετε το μείγμα σε δοχείο με καπάκι ή σε μεταλλική φόρμα για ψωμί. Λειάνετε την επιφάνεια με σπάτουλα και βάλτε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες ή όλη τη νύχτα, μέχρι να παγώσει καλά.






Συμβουλές για τέλειο αποτέλεσμα



  • Ποιότητα υλικών: Χρησιμοποιήστε ώριμες, γευστικές φράουλες και ποιοτική κρέμα γάλακτος για πλούσια γεύση.
  • Σωστό χτύπημα: Για πιο κρεμώδη υφή, σταματήστε το χτύπημα όταν σχηματιστούν μαλακές κορυφές. Αν προτιμάτε πιο σταθερό παγωτό, συνεχίστε μέχρι να σχηματιστούν σφιχτές κορυφές.
  • Κρύα εργαλεία: Βάλτε το μεταλλικό μπολ και το σύρμα ή το εξάρτημα του μίξερ στην κατάψυξη για 15 λεπτά πριν το χτύπημα. Η κρύα θερμοκρασία βοηθά την κρέμα να αφρατέψει πιο εύκολα.
  • Μαλακό παγωτό: Αν δεν μπορείτε να περιμένετε, μετά από 3-4 ώρες στην κατάψυξη το παγωτό θα έχει υφή soft serve.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!


Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια