
Ανακάλυψε τα μακαρόν με Nutella και σοκολάτα, ένα γλυκό που συνδυάζει τη γεύση της λιχουδιάς με την υφή των τραγανανών μακαρόν. Ιδανικό για να εντυπωσιάσεις σε κάθε γιορτή ή ειδική περίσταση.
Υλικά για τα μακαρόν
• 130 γρ. αλεύρι αμυγδάλου
• 120 γρ. ζάχαρη άχνη
• 10 γρ. κακάο σε σκόνη (καλής ποιότητας)
• 100 γρ. ασπράδια αυγών (περίπου 3 μεγάλα ασπράδια, σε θερμοκρασία δωματίου)
• ¼ κουταλάκι του γλυκού κρέμα ταρτάρ
• 90 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη (μπορείς να χρησιμοποιήσεις και ζάχαρη άχνη)
Υλικά για τη γέμιση με Nutella
• ½ φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
• ½ φλιτζάνι Nutella
• 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
• 2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
• 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
• Πρέζα αλάτι
Υλικά για την επικάλυψη
• ½ φλιτζάνι ημίγλυκες σοκολάτες σε κομματάκια, λιωμένες
• Θρυμματισμένα φουντούκια
Εκτέλεση
1. Προετοιμασία των κελυφών των μακαρόν
1. Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων, συνδυάστε το αλεύρι αμυγδάλου, την ζάχαρη άχνη και το κακάο σε σκόνη. Χτυπήστε για 16 φορές και έπειτα κοσκινίστε το μείγμα σε ένα μπολ. Πετάξτε τα χονδρά κομμάτια.
2. Σε έναν απόλυτα στεγνό γυάλινο μπολ, ρίξτε τα ασπράδια αυγών και την κρέμα ταρτάρ. Χτυπήστε με μίξερ χειρός σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να γίνει αφρός (περίπου 1 λεπτό).
3. Προσθέστε σιγά σιγά τη ζάχαρη και συνεχίστε να χτυπάτε μέχρι να σχηματιστούν σφιχτές κορυφές. Προσοχή, μην το παραχτυπήσετε.
4. Προσθέστε τα μισά από τα στεγνά υλικά και ανακατέψτε απαλά με σπάτουλα μέχρι να αναμειχθούν. Στη συνέχεια προσθέστε τα υπόλοιπα και συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να αποκτήσετε μια υφή “λάβας”. Το μείγμα πρέπει να έχει μια ομαλή και γυαλιστερή υφή.
5. Γεμίστε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με μια μεγάλη, στρογγυλή μύτη (χρησιμοποιήστε την μύτη Wilton 2A) και σχηματίστε κύκλους διαμέτρου 4-5 εκ. σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ή σιλικόνη.
6. Χτυπήστε το ταψί στο τραπέζι 5-6 φορές για να βγουν οι φυσαλίδες αέρα. Αφήστε τα μακαρόν να στεγνώσουν για 45 λεπτά με 1 ώρα, μέχρι να δημιουργηθεί η κρούστα στην επιφάνεια.
7. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 160°C και ψήστε τα μακαρόν για 15-17 λεπτά, μέχρι να μην κουνιούνται τα “πόδια” τους.
2. Προετοιμασία της γέμισης Nutella
1. Χτυπήστε το μαλακωμένο βούτυρο και τη Nutella σε ένα μίξερ μέχρι να γίνουν ομοιογενή.
2. Προσθέστε τη ζάχαρη άχνη και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθεί.
3. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και χτυπήστε για 3-4 λεπτά μέχρι να αποκτήσετε μια ελαφριά, αφράτη υφή.
3. Συναρμολόγηση των μακαρόν
1. Αφού τα μακαρόν κρυώσουν, γεμίστε το μισό από τα κελύφη με την κρέμα Nutella και καλύψτε με τα υπόλοιπα κελύφη.
2. Λιώστε τη σοκολάτα και βάλτε τη σε σακουλάκι Ziplock, κόψτε την άκρη και ραντίστε με σοκολάτα τα μισά από τα μακαρόν.
3. Αν θέλεις, πρόσθεσε θρυμματισμένα φουντούκια για επιπλέον γεύση και υφή.
Απολαύστε τα!
Τα μακαρόν με Nutella και σοκολάτα είναι έτοιμα να απολαύσετε! Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για γιορτές, ειδικές περιστάσεις ή απλώς για να γλυκάνετε τις καθημερινές σας στιγμές.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

0 Σχόλια