Μπισκότα Αμυγδάλου: Αφράτα, Αρωματικά και Πεντανόστιμα!
Αναζητάτε μια εύκολη συνταγή για μπισκότα που να είναι ταυτόχρονα υγιεινή, νόστιμη και χωρίς γλουτένη; Τα μπισκότα αμυγδάλου είναι η ιδανική επιλογή! Αυτή η απλή συνταγή θα σας χαρίσει αφράτα, αρωματικά μπισκότα, ιδανικά για τον καφέ σας, το τσάι, ή ως ένα γλυκό σνακ για κάθε στιγμή της ημέρας.
Γιατί να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή για μπισκότα αμυγδάλου;
- Εύκολη και Γρήγορη: Με λίγα μόνο υλικά και ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας.
- Χωρίς Γλουτένη: Ιδανική για όσους έχουν δυσανεξία στη γλουτένη ή ακολουθούν διατροφή χωρίς αυτή.
- Υγιεινή Επιλογή: Τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνες και υγιεινά λιπαρά.
- Πλούσια Γεύση: Το έντονο άρωμα του αμυγδάλου και η ελαφριά γλυκύτητα δημιουργούν μια μοναδική γευστική εμπειρία.
- Ιδανικά για Δώρο: Μια εξαιρετική ιδέα για χειροποίητο δώρο σε φίλους και αγαπημένους.
Υλικά για Αφράτα Μπισκότα Αμυγδάλου
Για περίπου 20-25 μπισκότα:
- 200 γρ. αμυγδαλόσκονη (αλεσμένα αμύγδαλα)
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη (ή λιγότερη, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας)
- 1 μεγάλο αυγό
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα πικραμύγδαλου (ή βανίλιας, για πιο ήπια γεύση)
- Μια πρέζα αλάτι
- Λίγα φιλέ αμυγδάλου ή ολόκληρα αμύγδαλα για τη διακόσμηση (προαιρετικά)
Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα μπισκότα αμυγδάλου:
- Προετοιμασία: Προθερμάνετε το φούρνο στους 160°C (αέρα) ή 180°C (αντιστάσεις). Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
- Ανάμειξη Υλικών: Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε την αμυγδαλόσκονη, τη ζάχαρη άχνη και το αλάτι.
- Προσθήκη Υγρών: Προσθέστε το αυγό και το εκχύλισμα πικραμύγδαλου (ή βανίλιας). Ανακατέψτε καλά με μια σπάτουλα ή τα χέρια σας μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιογενής, εύπλαστη ζύμη.
- Πλάσιμο Μπισκότων: Πάρτε μικρές ποσότητες ζύμης (περίπου στο μέγεθος ενός καρυδιού) και πλάστε τις σε μπαλάκια. Ελαφρώς πιέστε το κάθε μπαλάκι για να του δώσετε ένα επίπεδο σχήμα.
- Διακόσμηση (προαιρετικά): Τοποθετήστε ένα φιλέ αμυγδάλου ή ένα ολόκληρο αμύγδαλο στο κέντρο κάθε μπισκότου.
- Ψήσιμο: Τοποθετήστε τα μπισκότα στο ταψί, αφήνοντας μικρή απόσταση μεταξύ τους. Ψήστε για περίπου 12-15 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς στις άκρες. Προσοχή, ψήνονται γρήγορα!
- Κρύωμα: Αφήστε τα μπισκότα να κρυώσουν τελείως στο ταψί πριν τα μεταφέρετε σε σχάρα, καθώς είναι πολύ μαλακά όσο είναι ζεστά. Μόλις κρυώσουν, θα αποκτήσουν την ιδανική τους υφή.
Tips για τέλεια μπισκότα αμυγδάλου:
- Για ακόμα πιο έντονο άρωμα αμυγδάλου, μπορείτε να καβουρδίσετε ελαφρώς την αμυγδαλόσκονη σε ένα στεγνό τηγάνι πριν τη χρησιμοποιήσετε.
- Αν θέλετε πιο τραγανά μπισκότα, ψήστε τα για λίγο παραπάνω (περίπου 1-2 λεπτά).
- Μπορείτε να προσθέσετε ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού στη ζύμη για μια πιο φρέσκια νότα.
- Αυτά τα μπισκότα είναι ιδανικά για νηστεία αν αντικαταστήσετε το αυγό με ένα "αυγό λιναρόσπορου" (1 κ.σ. αλεσμένο λιναρόσπορο + 3 κ.σ. νερό, αφήνουμε για 5 λεπτά).
- Αποθηκεύστε τα μπισκότα σε αεροστεγές δοχείο για να διατηρηθούν φρέσκα για αρκετές ημέρες.
- Ψάχνετε για γλυκά χωρίς αλεύρι; Αυτά είναι ό,τι πρέπει!
Δοκιμάστε αυτή την απλή συνταγή για μπισκότα αμυγδάλου και απολαύστε ένα υγιεινό, αρωματικό και πεντανόστιμο σνακ που θα σας κερδίσει από την πρώτη μπουκιά!
Η συντακτικη ομαδα του syntagesmou.gr
0 Σχόλια