
Κοτόπουλο Αλά Κρεμ: Η πιο Αφράτη και Γευστική Συνταγή για το Τραπέζι σας!
Ψάχνετε μια εύκολη, γρήγορη και ταυτόχρονα εντυπωσιακή συνταγή με κοτόπουλο που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι; Το κοτόπουλο αλά κρεμ είναι η ιδανική επιλογή! Με την πλούσια, βελούδινη σάλτσα του και το ζουμερό κοτόπουλο, αποτελεί ένα κλασικό πιάτο που μπορεί να γίνει το κυρίως γεύμα για το καθημερινό σας τραπέζι ή για ένα πιο επίσημο δείπνο. Αυτή η συνταγή είναι τόσο απλή που θα την φτιάχνετε ξανά και ξανά!
Γιατί να φτιάξετε το κοτόπουλο αλά κρεμ;
- Γρήγορη εκτέλεση: Έτοιμο σε λιγότερο από 30 λεπτά.
- Πλούσια γεύση: Η κρεμώδης σάλτσα το κάνει ακαταμάχητο.
- Πολυχρηστικό: Ταιριάζει με ρύζι, ζυμαρικά, πουρέ ή πατάτες.
- Αγαπημένο των παιδιών: Η ήπια, κρεμώδης γεύση του αρέσει πολύ στα παιδιά.
Υλικά για Κοτόπουλο Αλά Κρεμ
Για 4 άτομα:
- 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου (περίπου 600-700 γρ. συνολικά), κομμένα σε κύβους 2-3 εκ.
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 200 γρ. μανιτάρια (φρέσκα λευκά ή champignon), καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη (προαιρετικά)
- 200 ml κρέμα γάλακτος (με 25-35% λιπαρά για πιο πλούσια γεύση)
- 100 ml λευκό κρασί (ξηρό)
- 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα (Dijon ή απαλή)
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Λίγο φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση της Συνταγής
Ακολουθήστε αυτά τα απλά βήματα για το πιο νόστιμο κοτόπουλο με κρέμα:
- Προετοιμασία Κοτόπουλου: Κόψτε το στήθος κοτόπουλου σε κύβους και αλατοπιπερώστε το.
- Σοτάρισμα Κοτόπουλου: Σε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε τους κύβους κοτόπουλου και σοτάρετέ τους για 5-7 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Βγάλτε το κοτόπουλο από το τηγάνι και αφήστε το στην άκρη.
- Σοτάρισμα Λαχανικών: Στο ίδιο τηγάνι (αν χρειαστεί, προσθέστε λίγο ακόμα ελαιόλαδο), ρίξτε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρετέ το για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσει και να γίνει διάφανο. Προσθέστε τα κομμένα μανιτάρια και το λιωμένο σκόρδο (αν χρησιμοποιείτε) και συνεχίστε το σοτάρισμα για άλλα 5-7 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια και να εξατμιστούν τα υγρά τους.
- Σβήσιμο με Κρασί: Ρίξτε το λευκό κρασί στο τηγάνι. Αφήστε το να βράσει για 2-3 λεπτά, ξύνοντας τον πάτο του τηγανιού για να αποκολληθούν τυχόν κολλημένα υπολείμματα, τα οποία θα δώσουν επιπλέον γεύση στη σάλτσα.
- Προσθήκη Κρέμας: Χαμηλώστε τη φωτιά. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και τη μουστάρδα. Ανακατέψτε καλά και αφήστε τη σάλτσα να σιγοβράσει απαλά για 2-3 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να πήζει ελαφρώς.
- Επιστροφή Κοτόπουλου: Επαναφέρετε το σοταρισμένο κοτόπουλο στο τηγάνι με τη σάλτσα. Ανακατέψτε απαλά, βεβαιωθείτε ότι το κοτόπουλο έχει καλυφθεί καλά με τη σάλτσα. Αφήστε το να σιγοβράσει για άλλα 2-3 λεπτά, μέχρι να ζεσταθεί καλά το κοτόπουλο και να δέσει η σάλτσα στην επιθυμητή πυκνότητα.
- Σερβίρισμα: Δοκιμάστε και διορθώστε το αλάτι και το πιπέρι αν χρειάζεται. Σερβίρετε αμέσως, πασπαλίζοντας με φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Συμβουλές για Τέλεια Γεύση
- Για έξτρα άρωμα, μπορείτε να προσθέσετε λίγο θυμάρι ή ρίγανη στη σάλτσα.
- Αν θέλετε πιο πλούσια γεύση, χρησιμοποιήστε κοτόπουλο μπούτι χωρίς κόκαλο και πέτσα, κομμένο σε κύβους.
- Σερβίρετε το κοτόπουλο αλά κρεμ με ρύζι μπασμάτι, ταλιατέλες, πουρέ πατάτας ή τηγανητές πατάτες για ένα ολοκληρωμένο γεύμα.
Ελπίζουμε να απολαύσετε αυτή την υπέροχη συνταγή για κοτόπουλο αλά κρεμ! Είναι μια εύκολη συνταγή που θα γίνει σίγουρα αγαπημένη σας. Μοιραστείτε τις εντυπώσεις σας στα σχόλια!

Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου
0 Σχόλια