Advertisement

Main Ad

Συνταγή για την πιο Εύκολη Βελούδινη Καραμέλα Γάλακτος – Τέλεια Σπιτική Σάλτσα Καραμέλας

Περιγραφή φωτογραφίας


 Υλικά


2 φλιτζάνια λευκή κρυσταλλική ζάχαρη

2 κουταλιές της σούπας σιρόπι καλαμποκιού (ή γλυκόζη)

½ φλιτζάνι νερό

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

¾ φλιτζανιού κρέμα γάλακτος πλήρης (τύπου “whipping cream”)

½ φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε κομμάτια



Εκτέλεση 



1. Προετοιμασία καραμέλας


Σε μια βαριά κατσαρόλα ή γάστρα, αναμειγνύετε τη ζάχαρη, το σιρόπι καλαμποκιού και το νερό. Ανακατεύετε ελαφρώς για να ενωθούν τα υλικά.


2. Διάλυση ζάχαρης


Ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά και συνεχίζετε να ανακατεύετε απαλά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη πλήρως. Με ένα βρεγμένο πινέλο ζαχαροπλαστικής, καθαρίζετε τα τοιχώματα της κατσαρόλας για να απομακρύνετε τυχόν κρυστάλλους ζάχαρης — αυτό θα αποτρέψει το “σάκχαρομα”.


3. Καραμελοποίηση


Μόλις αρχίσει να σιγοβράζει και έχουν καθαριστεί τα τοιχώματα, σταματάτε το ανακάτεμα. Τοποθετείτε ένα θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής μέσα στο μείγμα και το αφήνετε να φτάσει στους 182°C (360°F). Το μείγμα θα πάρει ένα βαθύ κεχριμπαρένιο χρώμα.


4. Προσθήκη κρέμας και βουτύρου


Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Προσθέτετε σιγά-σιγά την κρέμα γάλακτος, με προσοχή, γιατί θα αφρίσει και μπορεί να πιτσιλίσει. Έπειτα, προσθέτετε τη βανίλια και το βούτυρο σε δόσεις, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσουν πλήρως και να έχετε μια ομοιογενή σάλτσα.


5. Αποθήκευση


Αφήνετε την καραμέλα να κρυώσει εντελώς πριν τη μεταφέρετε σε αποστειρωμένο βάζο ή αεροστεγές δοχείο.


Πληροφορίες και Συμβουλές


Απόδοση συνταγής: περίπου 2 ½ φλιτζάνια σάλτσας καραμέλας.

Μερίδα: 2 κουταλιές της σούπας.

Αποθήκευση: Στο ψυγείο έως 3 μήνες. Σε θερμοκρασία δωματίου, έως 3 ημέρες.

Ζεσταίνετε ξανά στο φούρνο μικροκυμάτων για λίγα δευτερόλεπτα με ενδιάμεσο ανακάτεμα. Αν χρειαστεί, προσθέστε λίγο ακόμη κρέμα για πιο ρευστή υφή.

Αν η καραμέλα κρυσταλλώσει, προσθέστε νερό ώστε να καλυφθεί, επαναφέρετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και αφήστε να λιώσει ξανά.


Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια