Advertisement

Main Ad

Εύκολη Συνταγή για τα πιο Αφράτα Σπιτικά Ψωμάκια

Περιγραφή φωτογραφίας


 Αυτά τα αφράτα ψωμάκια με βούτυρο και μαϊντανό είναι ιδανικά για το καθημερινό τραπέζι, για μπουφέ, αλλά και ως συνοδευτικά για σούπες, σαλάτες ή ακόμα και για μπέργκερ. Με απλά υλικά και χωρίς δυσκολία, μπορείς να φτιάξεις τα πιο νόστιμα σπιτικά ψωμάκια που μυρίζουν φρεσκοψημένο ψωμί και βούτυρο!



Υλικά


¾ φλ. ζεστό γάλα

2 κ.σ. ζάχαρη

1 φακελάκι ξηρή μαγιά

½ φλ. (1 πακέτο) βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

1 αυγό

3 φλ. αλεύρι για ψωμί

1 κ.γ. αλάτι

2 κ.σ. φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος

1 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο (για επάλειψη)

1½ κ.γ. σουσάμι



Εκτέλεση


1. Σε ένα μικρό μπολ, ανακάτεψε το ζεστό γάλα, τη ζάχαρη και τη μαγιά. Άφησέ το για περίπου 10 λεπτά μέχρι να αφρίσει και να ενεργοποιηθεί η μαγιά.

2. Σε μεγάλο μπολ, ρίξε το μείγμα της μαγιάς, το βούτυρο και το αυγό. Ανακάτεψε με το γάντζο ζύμης σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενωθούν.

3. Πρόσθεσε το αλεύρι και το αλάτι και ζύμωσε μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και ελαστική, περίπου 5-6 λεπτά.

4. Πρόσθεσε τον μαϊντανό και ανακάτεψε μέχρι να ενσωματωθεί καλά.

5. Μετάφερε τη ζύμη σε λαδωμένο μπολ, σκέπασε με μεμβράνη και άφησέ τη σε ζεστό μέρος για περίπου 1 ώρα, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

6. Προθέρμανε τον φούρνο στους 175°C και άλειψε ένα τετράγωνο ταψί 23x23 εκ. με αντικολλητικό σπρέι ή λάδι.

7. Χώρισε τη ζύμη σε 16 ίσα κομμάτια και πλάσε τα σε μπαλάκια. Τοποθέτησέ τα στο ταψί.

8. Άλειψέ τα με το λιωμένο βούτυρο και πασπάλισε με σουσάμι. Σκέπασέ τα και άφησέ τα να φουσκώσουν για άλλα 30 λεπτά.

9. Ψήσε για 24-28 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα και να ακούγονται “κούφια” όταν τα χτυπάς απαλά.

10. Άφησέ τα να σταθούν 5 λεπτά στο ταψί και στη συνέχεια βγάλε τα ψωμάκια πάνω σε σχάρα να κρυώσουν.



Tips & Προτάσεις


Μπορείς να προσθέσεις και σκόρδο ή τριμμένο τυρί για πιο πλούσια γεύση.

Ιδανικά για να συνοδεύσουν σούπες, σαλάτες ή να τα γεμίσεις με αλλαντικά και τυριά.



Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια