Advertisement

Main Ad

Κέικ με Γιαούρτι – Εύκολη και Αφράτη Συνταγή

Περιγραφή φωτογραφίας


 Αυτό το κέικ με γιαούρτι είναι μία απλή, γρήγορη και νόστιμη συνταγή, ιδανική για κάθε στιγμή της ημέρας. Είναι αφράτο, υγρό και με υπέροχο άρωμα βανίλιας. Φτιάχνεται με απλά υλικά και χωρίς μίξερ.


Υλικά

2 μεγάλα αυγά

¾ φλιτζανιού (150 γρ.) ζάχαρη κρυσταλλική

1 φλιτζάνι (226 γρ.) γιαούρτι πλήρες (στραγγιστό ή απλό)

½ φλιτζάνι σπορέλαιο, ελαιόλαδο ή λάδι κανόλας, συν λίγο επιπλέον για άλειμμα

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 ½ φλιτζάνι (192 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα (προαιρετικά)


Εκτέλεση


Προετοιμασία φούρνου και φόρμας


Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175°C (στις αντιστάσεις) ή στους 160°C στον αέρα. Τοποθετήστε τη σχάρα στη μεσαία θέση. Λαδώστε ελαφρά μια φόρμα του κέικ 22 x 12 εκ. (ή 21 x 11 εκ.) και στρώστε τη με λαδόκολλα αφήνοντας 2 εκατοστά να εξέχουν στα πλαϊνά για να ξεφορμάρετε εύκολα.


Ανάμειξη υγρών υλικών


Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη με σύρμα χειρός μέχρι το μείγμα να γίνει ανοιχτό και αφράτο (περίπου 1 λεπτό). Προσθέστε το γιαούρτι, το λάδι και τη βανίλια και ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.


Προσθήκη στερεών υλικών


Προσθέστε στο μείγμα το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Ανακατέψτε. Κατόπιν προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε με μαλακές κινήσεις με μία σπάτουλα μέχρι να απορροφηθεί όλο το αλεύρι. Μην ανακατέψετε υπερβολικά – λίγοι μικροί σβώλοι είναι εντάξει.


Ψήσιμο


Ρίξτε το μείγμα στη φόρμα και ισιώστε την επιφάνεια. Ψήστε για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει ελαφρώς και ένα μαχαίρι ή οδοντογλυφίδα που θα βάλετε στο κέντρο να βγει καθαρή με λίγα μόνο ψίχουλα.


Ψύξη


Αφήστε το κέικ να κρυώσει στη φόρμα για 10 λεπτά και στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας τη λαδόκολλα, μεταφέρετε το κέικ σε σχάρα για να κρυώσει τελείως.


Σερβίρισμα


Αν θέλετε, πασπαλίστε με λίγη ζάχαρη άχνη πριν το κόψετε σε φέτες και σερβίρετε.




Συμβουλές 


Αντικαταστήστε το γιαούρτι με φυτικό γιαούρτι για vegan εκδοχή.

Μπορείτε να προσθέσετε ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού για άρωμα.

Φυλάσσεται σε αεροστεγές δοχείο έως 4 ημέρες.



Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια