
Αν ψάχνεις ένα γρήγορο και εκλεπτυσμένο πιάτο, αυτές οι μπριζόλες αρνιού είναι η τέλεια επιλογή. Μαγειρεύονται σε λίγα λεπτά, μένουν ζουμερές και αποκτούν απίθανη γεύση χάρη στο σκόρδο, το δεντρολίβανο και το βούτυρο.
Υλικά
• 900 γρ. μπριζόλες αρνιού (loin chops)
• 1 ½ κ.γ. αλάτι
• ½ κ.σ. σκόνη σκόρδου
• ½ κ.σ. καπνιστή πάπρικα
• 1 κ.γ. καστανή ζάχαρη
• 1 ½ κ.σ. ελαιόλαδο
• ½ φλιτζάνι σπορέλαιο
• 2 ½ κ.σ. βούτυρο
• 2 κ.σ. ψιλοκομμένο σκόρδο
• 2 κ.σ. φρέσκο δεντρολίβανο, χοντροκομμένο
Πριν Ξεκινήσεις
• Ξεκούρασε το κρέας: Αν θέλεις τέλειο αποτέλεσμα, άφησε τις μπριζόλες αρνιού εκτός ψυγείου για 30–45 λεπτά πριν τις μαγειρέψεις. Το αρνί ψήνεται γρήγορα και μπορεί να στεγνώσει εύκολα, οπότε το να είναι σε θερμοκρασία δωματίου βοηθά στο ομοιόμορφο ψήσιμο.
• Ιδανική θερμοκρασία: Το αρνί θεωρείται ασφαλές στους 63°C . Για ζουμερό αποτέλεσμα, σταμάτα το ψήσιμο στους 57°C και άφησέ το να ξεκουραστεί 3–5 λεπτά. Η θερμοκρασία του θα συνεχίσει να ανεβαίνει.
Εκτέλεση
1. Προετοιμασία Μπαχαρικών
Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακάτεψε το αλάτι, τη σκόνη σκόρδου, την καπνιστή πάπρικα, την καστανή ζάχαρη και το ελαιόλαδο μέχρι να σχηματιστεί μια παχύρρευστη πάστα.
2. Μαρινάρισμα Μπριζολών
Με γάντια ή καθαρά χέρια, άλειψε το μείγμα μπαχαρικών παντού πάνω στις μπριζόλες αρνιού – και από τις δύο πλευρές.
3. Σοτάρισμα στο Τηγάνι
Ζέστανε το σπορέλαιο σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια-υψηλή φωτιά, μέχρι να γυαλίσει. Τοποθέτησε τις μπριζόλες στο τηγάνι και μαγείρεψέ τις:
• 3 λεπτά από την πρώτη πλευρά
• 2 λεπτά από την άλλη πλευρά
Βγάλε τις μπριζόλες σε ένα πιάτο και σκέπασέ τις για να διατηρηθούν ζεστές.
4. Σάλτσα με Βούτυρο, Σκόρδο & Δεντρολίβανο
Άδειασε το τηγάνι, κρατώντας περίπου 2 κουταλιές από το λάδι. Χαμήλωσε τη φωτιά σε μέτρια και πρόσθεσε:
• Το βούτυρο
• Το σκόρδο
• Το φρέσκο δεντρολίβανο
Ανακάτεψε και μαγείρεψε για 1–2 λεπτά, μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να μοσχομυρίσει το μείγμα.
5. Τελικό Βάπτισμα Μπριζολών
Ξαναβάλε τις μπριζόλες στο τηγάνι και με ένα κουτάλι ράντισε τις πάνω πλευρές με τη βουτυράτη σάλτσα. Σβήσε τη φωτιά και γύρισε τις μπριζόλες μία φορά για να καλυφθούν καλά και από τις δύο πλευρές.
Σερβίρισμα & Συντήρηση
Σέρβιρε αμέσως με πατάτες φούρνου, πουρέ ή ψητά λαχανικά. Οι μπριζόλες αρνιού είναι εξαιρετικά αρωματικές και δεν χρειάζονται πολλά συνοδευτικά.
Υπόλοιπα: Φύλαξε τις μπριζόλες σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για 3–4 ημέρες.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

0 Σχόλια