
Αναζητάς μια υγιεινή συνταγή με κοτόπουλο για μεσημεριανό ή δείπνο; Αυτή η σαλάτα κοτόπουλου με γιαούρτι, άνηθο και λαχανικά είναι πλούσια σε πρωτεΐνη, δροσιστική και απόλυτα απολαυστική! Χωρίς μαγιονέζα, με γιαούρτι, αμύγδαλα και λαχανικά για extra crunch – ιδανική και για meal prep!
Υλικά
Για το κοτόπουλο:
• 450 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου, χωρίς κόκαλο και πέτσα
• Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• Νερό (για βράσιμο)
Για τη σάλτσα γιαουρτιού:
• ¾ φλιτζανιού γιαούρτι στραγγιστό πλήρες
• 3 κ.σ. τριμμένο αγγούρι χωρίς σπόρους (*στύψε καλά για να φύγουν τα υγρά)
• 2 κ.σ. φρέσκος άνηθος ψιλοκομμένος
• 2 μικρές σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
• 1 κ.σ. χυμός λεμονιού
• 2 κ.γ. ξίδι από κόκκινο κρασί
• Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι, κατά προτίμηση
Υπόλοιπα υλικά:
• ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο σέλερι
• ½ φλιτζάνι ντοματίνια (ή σταφυλοντομάτες) σε μικρούς κύβους
• ½ φλιτζάνι αγγουράκι ψιλοκομμένο
• ⅓ φλιτζανιού αμύγδαλα χοντροκομμένα (ωμά ή καβουρδισμένα)
• ¼ φλιτζανιού ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι
Εκτέλεση
1. Βράζουμε το κοτόπουλο
1. Σε κατσαρολάκι, βάζουμε τα στήθη κοτόπουλου και τα αλατοπιπερώνουμε.
2. Καλύπτουμε με νερό (τουλάχιστον 2,5 εκ. πάνω από το κοτόπουλο) και βράζουμε.
3. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να φτάσει η εσωτερική θερμοκρασία τους 74°C.
2. Ψιλοκόβουμε το κοτόπουλο
1. Μεταφέρουμε το βρασμένο κοτόπουλο σε μπολ και το “μαδάμε” με 2 πιρούνια ή στον κάδο του μίξερ για πιο γρήγορα.
2. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
3. Φτιάχνουμε τη σάλτσα γιαουρτιού
1. Σε μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το γιαούρτι, το τριμμένο αγγουράκι, τον άνηθο, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, το ξίδι, αλάτι και πιπέρι.
4. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά
1. Προσθέτουμε στο μπολ το τριμμένο κοτόπουλο, το σέλερι, τις ντομάτες, το αγγούρι, τα αμύγδαλα και το κρεμμύδι.
2. Ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα.
3. Αν τη θέλουμε πιο κρεμώδη, προσθέτουμε λίγο ακόμα γιαούρτι.
4. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε σε αλάτι και πιπέρι.
5. Σερβίρισμα & αποθήκευση
1. Τοποθετούμε τη σαλάτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά ώστε να δέσουν οι γεύσεις.
2. Σερβίρουμε σκέτη ή μέσα σε πίτα ολικής άλεσης με λίγη ρόκα ή μαρούλι.
Tip:
Η σαλάτα διατηρείται στο ψυγείο έως 3 ημέρες. Είναι ιδανική για τάπερ στη δουλειά, για ελαφρύ δείπνο ή σαν γέμιση για σάντουιτς και πίτες.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου
0 Σχόλια