
Ένα αρωματικό, ζεστό ρόφημα ιδανικό για τις κρύες νύχτες!
Υλικά:
• 1 μπουκάλι κόκκινο ξηρό κρασί (750 ml)
• 2 πορτοκάλια (το ένα κομμένο σε φέτες, το άλλο για χυμό)
• 1 ξυλάκι κανέλας
• 5-6 γαρίφαλα
• 2-3 αστεροειδείς γλυκάνισοι
• 1 κομμάτι τζίντζερ (περίπου 2 εκ.), ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
• 100 γρ. ζάχαρη ή μέλι (ή κατά προτίμηση)
• 1/4 φλιτζάνι κονιάκ ή brandy (προαιρετικά)
• 1 κουτ. γλυκού βανίλια ή εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
1. Προετοιμασία:
• Σε μια κατσαρόλα, βάλε το κρασί, τον χυμό από το ένα πορτοκάλι, τις φέτες πορτοκαλιού, τη ζάχαρη (ή μέλι), και τα μπαχαρικά.
• Ζέστανε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά.
Μην το αφήσεις να βράσει, γιατί το αλκοόλ θα εξατμιστεί.
2. Αρωμάτισμα:
• Ανακάτεψε απαλά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Άφησε το μείγμα να σιγοβράσει για 15-20 λεπτά, ώστε να δέσουν οι γεύσεις.
3. Τελική πινελιά:
• Αν θέλεις, πρόσθεσε το κονιάκ ή το brandy και τη βανίλια. Ανακάτεψε καλά.
4. Σερβίρισμα:
• Σούρωσε το κρασί για να αφαιρέσεις τα μπαχαρικά και τις φέτες πορτοκαλιού.
• Σέρβιρε ζεστό σε ποτήρια ή κούπες. Μπορείς να γαρνίρεις με μια φέτα πορτοκαλιού και ένα ξυλάκι κανέλας.
Συμβουλή:
Για πιο πλούσια γεύση, άφησε το κρασί με τα μπαχαρικά να σταθεί για 1 ώρα πριν το ζεστάνεις.
Καλή απόλαυση!

0 Σχόλια