Advertisement

Main Ad

Συνταγή για κανελόνια με σπανάκι και ρικότα – Εύκολο φαγητό φούρνου χωρίς κρέας

Περιγραφή φωτογραφίας


 Αυτή η συνταγή για κανελόνια με σπανάκι και ρικότα είναι από τις πιο νόστιμες και εύκολες χορτοφαγικές επιλογές για όλη την οικογένεια! Τρυφερά κανελόνια γεμισμένα με σπανάκι, ρικότα και παρμεζάνα, καλυμμένα με σάλτσα ντομάτας και λιωμένο τυρί στο φούρνο. Το τέλειο σπιτικό φαγητό φούρνου, χωρίς κρέας, αλλά με όλη τη νοστιμιά!



Υλικά (για 4-6 μερίδες)


Για τη γέμιση:


500 γρ. φρέσκο σπανάκι (ή κατεψυγμένο, καλά στραγγισμένο)

250 γρ. ρικότα

100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

1 αυγό

1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

2 κ.σ. ελαιόλαδο

Αλάτι & πιπέρι


Για τη σάλτσα ντομάτας:


500 ml σάλτσα ντομάτας (ή πελτέ αραιωμένο)

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο

1 κ.γ. ξερό βασιλικό ή ρίγανη

Αλάτι & πιπέρι


Άλλα:

12-14 κανελόνια (άβραστα ή προβρασμένα, ανάλογα το είδος)

150 γρ. τριμμένο τυρί (γκούντα, μοτσαρέλα ή ανάμεικτα)



Εκτέλεση


1. Προετοιμασία γέμισης

1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2-3 λεπτά.

2. Προσθέτουμε το σπανάκι και σοτάρουμε μέχρι να μαραθεί (αν είναι κατεψυγμένο, απλώς το ζεσταίνουμε καλά).

3. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το ανακατεύουμε με τη ρικότα, την παρμεζάνα, το αυγό, αλάτι και πιπέρι.


2. Προετοιμασία σάλτσας ντομάτας

1. Σε κατσαρολάκι σοτάρουμε το σκόρδο με το ελαιόλαδο.

2. Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι.

3. Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.


3. Γέμισμα και ψήσιμο

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C (στις αντιστάσεις).

2. Σε βουτυρωμένο ή λαδωμένο πυρέξ, στρώνουμε λίγη σάλτσα ντομάτας στον πάτο.

3. Γεμίζουμε τα κανελόνια με το μείγμα σπανακιού (με κορνέ ή κουταλάκι) και τα τοποθετούμε στο ταψί.

4. Περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα και πασπαλίζουμε με τυρί.

5. Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε άλλα 10-15 λεπτά μέχρι να λιώσει και ροδίσει το τυρί.


Tips για τέλεια κανελόνια:


Αν τα κανελόνια είναι ωμά, φρόντισε η σάλτσα να καλύπτει πλήρως τα ζυμαρικά για να μαλακώσουν σωστά στο φούρνο.

Μπορείς να προσθέσεις λίγο ανθότυρο ή φέτα στη γέμιση για πιο πλούσια γεύση.

Συνοδεύεται ιδανικά με πράσινη σαλάτα και κρασί.



Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια