Advertisement

Main Ad

Ντόνατς ψητά με κανέλα και ζάχαρη – Εύκολη συνταγή χωρίς τηγάνισμα

Περιγραφή φωτογραφίας


 Αν λαχταράτε αφράτα ντόνατς αλλά αποφεύγετε το τηγάνισμα, αυτά τα ψητά ντόνατς με κανέλα και ζάχαρη είναι η τέλεια λύση! Έχουν πλούσια γεύση βουτύρου, είναι ελαφριά και καλύπτονται με λαχταριστή επικάλυψη κανέλας. Είναι ιδανικά για πρωινό, σνακ ή συνοδευτικά του καφέ!


Υλικά


76 γρ. (⅓ φλιτζάνι) ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

50 γρ. (¼ φλιτζάνι) καστανή ζάχαρη

25 γρ. (2 κ.σ.) λευκή ζάχαρη

2 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου

2 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό πλήρες, σε θερμοκρασία δωματίου

85 γρ. (⅔ φλιτζάνι) αλεύρι για όλες τις χρήσεις

½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ

½ κ.γ. αλάτι

½ κ.γ. κανέλα


Για την επικάλυψη με ζάχαρη και κανέλα


30 γρ. (2 κ.σ.) ανάλατο βούτυρο, λιωμένο

50 γρ. (¼ φλιτζάνι) λευκή ζάχαρη

½ κ.γ. κανέλα



Εκτέλεση 


1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175°C (χωρίς αέρα).

2. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε το βούτυρο με την καστανή και λευκή ζάχαρη με ηλεκτρικό μίξερ χειρός μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο.

3. Προσθέστε τα αυγά ένα-ένα και στη συνέχεια το γιαούρτι. Ανακατέψτε καλά.

4. Κοσκινίστε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και την κανέλα σε ένα ξεχωριστό μπολ.

5. Ενσωματώστε τα στερεά υλικά στο μείγμα με σπάτουλα (όχι με μίξερ) για να διατηρηθεί ο αέρας στο μείγμα.

6. Μεταφέρετε το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής ή χρησιμοποιήστε κουτάλι για να γεμίσετε τις θήκες ντόνατς.

7. Ψήστε για 13-15 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα από το κέντρο.

8. Αφήστε τα ντόνατς να κρυώσουν για λίγα λεπτά.



Επικάλυψη


1. Ανακατέψτε τη ζάχαρη με την κανέλα σε ένα μπολάκι.

2. Αλείψτε κάθε ντόνατ με το λιωμένο βούτυρο και αμέσως μετά περάστε το μέσα στο μείγμα της ζάχαρης με κανέλα ώστε να καλυφθεί ομοιόμορφα.



Συμβουλές και αποθήκευση


Καταναλώστε τα ντόνατς όσο είναι φρέσκα.

Μπορείτε να τα φυλάξετε σε αεροστεγές δοχείο για 2-3 ημέρες σε θερμοκρασία δωματίου.

Για πιο υγιεινή εκδοχή, μπορείτε να αντικαταστήσετε το γιαούρτι με γιαούρτι χαμηλών λιπαρών.



Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια