Advertisement

Main Ad

Συνταγή για Τορτελίνια με Κρέμα Γάλακτος, Λεμόνι και Άνηθο


 Μια εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή για τορτελίνια γεμιστά με τυρί, μαγειρεμένα σε απαλή σάλτσα με κρέμα γάλακτος, λεμόνι, παρμεζάνα και φρέσκο άνηθο. Έτοιμη σε λιγότερο από 30 λεπτά, ιδανική για ένα γρήγορο και απολαυστικό γεύμα.



Υλικά


Για 4 μερίδες:


30 γρ. παρμεζάνα (½ φλιτζάνι φρεσκοτριμμένη ή ⅓ φλιτζανιού τριμμένη του εμπορίου), συν επιπλέον για το σερβίρισμα

1 μεγάλο κρόκο αυγού

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

1 μέτριο λεμόνι – ξύσμα (1 κουταλάκι) και χυμός (2 κουταλιές της σούπας)

½ ματσάκι φρέσκος άνηθος, ψιλοκομμένος (¼ φλιτζανιού)

1 ¼ φλιτζανιού κρέμα γάλακτος

1 ¼ φλιτζανιού ζωμός λαχανικών ή κοτόπουλου με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλάτι

½ κουταλάκι αλάτι χοντρό 

¼ κουταλάκι φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

560 γρ. τορτελίνια γεμιστά με τυρί, φρέσκα ή κατεψυγμένα (χωρίς απόψυξη)



Εκτέλεση


1. Τρίψτε την παρμεζάνα (ή μετρήστε την έτοιμη) και βάλτε τη σε μικρό μπολ. Προσθέστε τον κρόκο αυγού και ανακατέψτε με ένα πιρούνι μέχρι να δημιουργηθεί μια παχύρρευστη πάστα.

2. Ψιλοκόψτε το σκόρδο. Τρίψτε το ξύσμα του λεμονιού και στύψτε τον χυμό του. Ψιλοκόψτε τα φύλλα άνηθου μέχρι να έχετε περίπου ¼ φλιτζανιού.

3. Σε μεγάλο τηγάνι, προσθέστε το σκόρδο, το ξύσμα λεμονιού, την κρέμα γάλακτος, τον ζωμό, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατέψτε και αφήστε να πάρει βράση σε μέτρια φωτιά.

4. Προσθέστε τα τορτελίνια (θα είναι μισοκαλυμμένα από τη σάλτσα). Μαγειρέψτε για περίπου 6 λεπτά αν είναι φρέσκα ή 10 λεπτά αν είναι κατεψυγμένα, ανακατεύοντας συχνά για να μην κολλήσουν.

5. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά. Προσθέστε τον χυμό λεμονιού, τον άνηθο και το μείγμα παρμεζάνας-αυγού. Ανακατέψτε ζωηρά μέχρι να ομογενοποιηθεί η σάλτσα.

6. Δοκιμάστε και προσθέστε επιπλέον αλάτι ή πιπέρι, ανάλογα με τα γούστα σας.

7. Σερβίρετε αμέσως με επιπλέον παρμεζάνα από πάνω, αν θέλετε.



Συμβουλές


Μπορείτε να αντικαταστήσετε τον άνηθο με μαϊντανό ή βασιλικό.

Αν προτιμάτε ελαφρύτερη εκδοχή, χρησιμοποιήστε light κρέμα γάλακτος.

Συνδυάστε με πράσινη σαλάτα και φρέσκο ψωμί για πλήρες γεύμα.



Αυτή η συνταγή για τορτελίνια με λεμονάτη κρέμα και άνηθο είναι ιδανική για ένα νόστιμο, γρήγορο και εντυπωσιακό πιάτο.



Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Η συντακτικη ομαδα του syntagesmou.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια