
Αν ψάχνεις για μια εύκολη πίτα με κιμά που να ξεφεύγει από τα συνηθισμένα, αυτή η συνταγή θα γίνει η αγαπημένη σου. Με τραγανή σπιτική ζύμη, πατάτα που δένει τη γέμιση και μυρωδικά που απογειώνουν τη γεύση, είναι ιδανική για κάθε περίσταση.
Υλικά για την αλμυρή πίτα με κιμά:
• 2 μέτριες πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες στα τέσσερα
• 500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
• 3/4 φλιτζανιού φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε ροδέλες
• 1 μεγάλο καρότο, ψιλοκομμένο
• 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
• 1/2 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
• 1/2 κουταλάκι του γλυκού φασκόμηλο
• 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
• 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
• 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι σέλινου
• Μια πρέζα κανέλα
• 1/4 φλιτζανιού φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
• 1/4 φλιτζανιού σάλτσα τσίλι (ή κέτσαπ με λίγη πάπρικα)
• Ζύμη για διπλή πίτα (για ταψί 23 εκ.)
• 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
• 1 κουταλιά της σούπας γάλα (2%)
Εκτέλεση συνταγής:
1. Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε και τις λιώνουμε σε πουρέ. Τις αφήνουμε στην άκρη.
2. Σε μεγάλο τηγάνι, σοτάρουμε τον κιμά μέχρι να αλλάξει χρώμα και να μην έχει υγρά. Στραγγίζουμε αν χρειάζεται.
3. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το καρότο, το σκόρδο, τα μπαχαρικά και το αλάτι. Σιγοβράζουμε για 4-5 λεπτά.
4. Ρίχνουμε τον πουρέ πατάτας, τον μαϊντανό και τη σάλτσα τσίλι. Ανακατεύουμε καλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
5. Ανοίγουμε τη μισή ζύμη σε ταψί 23 εκ. και απλώνουμε λίγη μουστάρδα στη βάση.
6. Προσθέτουμε το μείγμα του κιμά. Καλύπτουμε με την υπόλοιπη ζύμη, κλείνουμε καλά τις άκρες και κάνουμε μερικές σχισμές στο κέντρο για να “αναπνέει”.
7. Αλείφουμε την επιφάνεια με το γάλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 230°C για 10 λεπτά.
8. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 175°C και ψήνουμε για άλλα 25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

0 Σχόλια