
Αυτό το πανεύκολο και απολαυστικό γλυκό ψυγείου με φράουλες, μπισκότα και αφράτη κρέμα είναι ιδανικό για το καλοκαίρι! Μπορεί να γίνει με ή χωρίς ψήσιμο και θα ξετρελάνει όποιον το δοκιμάσει!
Υλικά
Για τη βάση
• 115 γρ. ανάλατο βούτυρο (λιωμένο)
• 2 ½ φλιτζάνια τριμμένα μπισκότα τύπου Digestive (περίπου 2 πακέτα ή 362 γρ.)
Για τη γέμιση
• 330 γρ. φρέσκες φράουλες (κομμένες στη μέση)
• 115 γρ. τυρί κρέμα (σε θερμοκρασία δωματίου)
• 115 γρ. ανάλατο βούτυρο (μαλακωμένο)
• 300 γρ. ζάχαρη άχνη (κοσκινισμένη)
• 1 συσκευασία (225 γρ.) φυτική σαντιγί τύπου “Cool Whip”
Προαιρετικό γαρνίρισμα
• Φρέσκες φράουλες σε φέτες
• Τριμμένα μπισκότα
Εξοπλισμός που θα χρειαστείτε
• Ταψί τετράγωνο 23×23 εκ. (μεταλλικό, γυάλινο ή κεραμικό)
• Μπλέντερ ή επεξεργαστή τροφίμων
• Ηλεκτρικό μίξερ
• Μαλακή σπάτουλα (μαρίζ)
Εκτέλεση
1. Για τη βάση
1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 150°C (προαιρετικά – δείτε παρακάτω για την εκδοχή χωρίς ψήσιμο).
2. Λιώστε το βούτυρο και αφήστε το να κρυώσει ελαφρώς.
3. Ανακατέψτε καλά τα μπισκότα με το βούτυρο μέχρι να ενωθούν.
4. Πιέστε 2 φλιτζάνια από το μείγμα μπισκότων στον πάτο του ταψιού και ψήστε για 8–10 λεπτά.
5. Αφήστε τη βάση να κρυώσει καλά. Κρατήστε το υπόλοιπο μείγμα για πασπάλισμα.
Εκδοχή χωρίς ψήσιμο: Αν δεν θέλετε να ψήσετε, τοποθετήστε τη βάση στο ψυγείο για 20 λεπτά ώστε να σφίξει το βούτυρο.
2. Για τη γέμιση
1. Τοποθετήστε τις φράουλες στο μπλέντερ και πολτοποιήστε ελαφρώς, ώστε να δημιουργηθούν μικρά κομματάκια.
2. Χτυπήστε το βούτυρο με το τυρί κρέμα μέχρι να αφρατέψουν.
3. Χαμηλώστε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέστε σταδιακά τη ζάχαρη άχνη.
4. Χτυπήστε καλά για 1–2 λεπτά μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και αφράτο.
5. Προσθέστε 1 γεμάτη κουταλιά από τις πολτοποιημένες φράουλες και ανακατέψτε με μαρίζ.
6. Απλώστε το μείγμα πάνω από τη βάση με προσοχή.
3. Για την επικάλυψη
1. Προσθέστε τις υπόλοιπες φράουλες στη φυτική σαντιγί και ανακατέψτε απαλά.
2. Απλώστε το μείγμα πάνω από τη στρώση με τυρί κρέμα.
3. Πασπαλίστε με τα υπόλοιπα μπισκότα και στολίστε με φέτες φράουλας αν θέλετε.
Ψύξη
Βάλτε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες — ιδανικά για όλο το βράδυ ώστε να σφίξει τέλεια.
Tips επιτυχίας
• Χρησιμοποιήστε φρέσκες, ώριμες φράουλες για το καλύτερο αποτέλεσμα. Οι κατεψυγμένες βγάζουν πολλά υγρά.
• Μπορείτε να διπλασιάσετε τη συνταγή για μεγαλύτερο ταψί (π.χ. 33×23 εκ.).
• Φυλάσσετε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος.
Ιδανικό για κάθε περίσταση
Αυτό το δροσερό γλυκό είναι ιδανικό για πάρτι, καλοκαιρινά τραπέζια, γενέθλια και οικογενειακές συγκεντρώσεις. Είναι ελαφρύ, αρωματικό και εντυπωσιακό!
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

0 Σχόλια