Advertisement

Main Ad

Συνταγή για Τούρτα Βανίλια με Σοκολατένια Επικάλυψη

Περιγραφή φωτογραφίας


 Μια απολαυστική τούρτα με αφράτη βάση βανίλιας και πλούσια σοκολατένια επικάλυψη – ιδανική για γιορτές, γενέθλια ή κάθε ξεχωριστή περίσταση!


Υλικά ( 10-12 μερίδες )


Για το κέικ:


8 κουταλιές της σούπας (1 πακέτο) ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

3 μεγάλα αυγά

2 κρόκοι αυγών

1/2 φλ. γάλα πλήρες

1/3 φλ. ξινή κρέμα 

Σπρέι ψησίματος ή βούτυρο για ταψί

2 3/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + λίγο για πασπάλισμα

2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

2 φλ. ζάχαρη

1/2 κουτ. γλυκού αλάτι

2/3 φλ. φυτικό λάδι (ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο)

1 κουτ. σούπας εκχύλισμα βανίλιας


Για τη σοκολατένια επικάλυψη (περίπου 3 1/2 φλ.):


2 πακέτα (225 γρ.) ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

1/4 φλ. κακάο άγλυκο

2 oz (περίπου 1/3 φλ.) μαύρη σοκολάτα 70% ή κουβερτούρα

1/4 φλ. γάλα πλήρες

1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

1/4 κουτ. γλυκού αλάτι

450 γρ. ζάχαρη άχνη (περίπου 3 1/2 – 4 φλ.)

1 κουτ. σούπας τρούφα πολύχρωμη (προαιρετικά)


Εκτέλεση


Βήμα 1: Προετοιμασία υλικών


Αφήστε το βούτυρο, τα αυγά, τους κρόκους, το γάλα και την ξινή κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά. Ανακατέψτε το γάλα με την ξινή κρέμα.


Βήμα 2: Ετοιμάστε το κέικ

1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175°C (στις αντιστάσεις).

2. Βουτυρώστε και αλευρώστε δύο στρογγυλά ταψάκια 20 εκ. και στρώστε τον πάτο με λαδόκολλα.

3. Σε μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.

4. Στον κάδο του μίξερ, χτυπήστε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι μέχρι να αφρατέψουν (2 λεπτά).

5. Χαμηλώστε την ταχύτητα, προσθέστε το λάδι και τη βανίλια. Χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

6. Προσθέστε τα αυγά και τους κρόκους ένα-ένα, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.

7. Εναλλάξ προσθέστε το αλεύρι και το μείγμα γάλακτος–ξινής κρέμας σε 3 δόσεις, ανακατεύοντας απαλά.

8. Μοιράστε το μείγμα στα ταψάκια (περίπου 2 1/2 φλ. σε κάθε ταψί).


Ψήσιμο:

Ψήστε για 25 λεπτά, περιστρέψτε τα ταψιά και συνεχίστε για άλλα 15–20 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα από το κέντρο. Αφήστε να κρυώσουν για 15 λεπτά στα ταψιά και μετά ξεφορμάρετε σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς.


Βήμα 3: Ετοιμάστε τη σοκολατένια επικάλυψη

1. Λιώστε 4 κ.σ. από το βούτυρο και ανακατέψτε με το κακάο.

2. Λιώστε τη σοκολάτα με το γάλα στο φούρνο μικροκυμάτων, ανακατεύοντας κάθε 10 δευτερόλεπτα. Αφήστε να κρυώσει για 5 λεπτά.

3. Χτυπήστε το υπόλοιπο βούτυρο στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει (3 λεπτά).

4. Προσθέστε το μείγμα κακάο–βούτυρο, τη βανίλια και το αλάτι. Χτυπήστε ξανά.

5. Προσθέστε τη ζάχαρη άχνη σταδιακά και τέλος το μείγμα σοκολάτας–γάλακτος. Χτυπήστε μέχρι να γίνει αφράτη και λεία κρέμα.


Βήμα 4: Συναρμολόγηση της τούρτας

1. Αν οι βάσεις έχουν φούσκωμα, ισιώστε τις με πριονωτό μαχαίρι.

2. Απλώστε 1 κ.σ. από την επικάλυψη στη βάση της πιατέλας.

3. Τοποθετήστε το πρώτο παντεσπάνι και απλώστε το 1/3 της επικάλυψης.

4. Βάλτε το δεύτερο παντεσπάνι και καλύψτε όλη την τούρτα με την υπόλοιπη κρέμα.

5. Πασπαλίστε με πολύχρωμη τρούφα αν θέλετε πιο γιορτινό αποτέλεσμα.


Συμβουλές για τέλειο αποτέλεσμα


Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

Μην παραχτυπάτε το μείγμα, για να μην σφίξει το κέικ.

Η επικάλυψη μπορεί να διατηρηθεί εκτός ψυγείου για λίγες ώρες.



Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια