Advertisement

Main Ad

Συνταγή για το πιο Νόστιμο και Ζουμερό Στήθος Κοτόπουλο με Σάλτσα

Περιγραφή φωτογραφίας


 Ένα ζουμερό και γευστικό πιάτο που ετοιμάζεται σε μόλις 20 λεπτά! Το κοτόπουλο με μέλι και σκόρδο είναι τέλειο για ένα γρήγορο μεσημεριανό ή ένα εντυπωσιακό βραδινό.



Υλικά


Για 2–3 μερίδες


500 γρ. στήθος κοτόπουλου, χωρίς κόκαλο και πέτσα (2 τεμάχια)

Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι, κατά προτίμηση

¼ φλιτζανιού αλεύρι (περίπου 35 γρ.) – για όλες τις χρήσεις

3½ κ.σ. (50 γρ.) βούτυρο ανάλατο – ή 2½ κ.σ. ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1½ κ.σ. μηλόξυδο – ή λευκό/διάφανο ξύδι

1 κ.σ. σάλτσα σόγιας light

⅓ φλιτζανιού μέλι 



Εκτέλεση


1. Κόψτε τα φιλέτα κοτόπουλου οριζόντια στη μέση, ώστε να έχετε 4 λεπτά “φιλετάκια”. Πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι και από τις δύο πλευρές.

2. Αλευρώστε τα κομμάτια, τινάζοντας το περιττό αλεύρι.

3. Ζεστάνετε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Προσθέστε το βούτυρο (κρατήστε 1 κ.γ. για αργότερα).

4. Τηγανίστε το κοτόπουλο για 2–3 λεπτά από τη μία πλευρά, μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα. Γυρίστε και μαγειρέψτε για 1 ακόμη λεπτό.

5. Χαμηλώστε ελαφρώς τη φωτιά (μέτρια προς δυνατή). Κάντε λίγο χώρο στο τηγάνι και προσθέστε το σκόρδο με το υπόλοιπο βούτυρο. Ανακατέψτε μέχρι να μοσχοβολήσει.

6. Ρίξτε το μηλόξυδο, τη σόγια και το μέλι. Ανακινήστε το τηγάνι ή ανακατέψτε με κουτάλι για να δέσει η σάλτσα.

7. Σιγοβράστε για περίπου 1 λεπτό, μέχρι η σάλτσα να αρχίσει να πήζει ελαφρώς.

8. Περάστε το κοτόπουλο μέσα από τη σάλτσα, να καλυφθεί καλά. Αν πήξει πολύ, προσθέστε λίγες σταγόνες νερό.

9. Αποσύρετε από τη φωτιά και σερβίρετε αμέσως. Περιχύστε με την υπόλοιπη σάλτσα για έξτρα γεύση!



Συμβουλές


Μπορείτε να συνοδεύσετε με ρύζι μπασμάτι, πατάτες ή μια δροσερή σαλάτα.

Για πιο πικάντικη εκδοχή, προσθέστε λίγο τσίλι ή μπούκοβο στη σάλτσα.

Αν δεν έχετε μηλόξυδο, χρησιμοποιήστε λευκό ή άλλο διάφανο ξύδι.


Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια