Advertisement

Main Ad

Συνταγή για ζυμαρικά με κοτόπουλο και κρεμώδη σάλτσα παρμεζάνας – Εύκολο και γευστικό πιάτο σε ένα τηγάνι

Περιγραφή φωτογραφίας


 Αυτή η συνταγή για ζυμαρικά με κοτόπουλο και κρεμώδη σάλτσα παρμεζάνας συνδυάζει μαλακό φιλέτο κοτόπουλου με ζεστά, αρωματικά ζυμαρικά και πλούσια σάλτσα με τυρί. Ένα τέλειο γεύμα για όλη την οικογένεια, έτοιμο σε λιγότερο από 30 λεπτά – με λίγα υλικά και ακόμα λιγότερο κόπο!



Υλικά


Για το κοτόπουλο:


1 κ.σ. ελαιόλαδο ή λάδι αβοκάντο

450 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου, κομμένο ή χτυπημένο σε πάχος 1,5 εκ.

1 κ.σ. ιταλικά μυρωδικά

½ κ.γ. πάπρικα

Αλάτι και πιπέρι, κατά βούληση


Για τα ζυμαρικά:


1 κ.σ. ελαιόλαδο ή λάδι αβοκάντο

1 κ.σ. ανάλατο βούτυρο

½ μεγάλη κίτρινη γλυκιά κρεμμύδα, ψιλοκομμένη (περίπου 1 φλιτζάνι)

4-6 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

225 γρ. πέννες (κανονικές, χωρίς γλουτένη ή πρωτεϊνούχες)

2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου

1 φλιτζάνι φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

2 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός



Εκτέλεση


1. Ετοιμασία του κοτόπουλου

1. Ανακατεύουμε σε μικρό μπολ τα ιταλικά μυρωδικά, πάπρικα, αλάτι και πιπέρι.

2. Στεγνώνουμε καλά το κοτόπουλο και το πασπαλίζουμε με το μείγμα και από τις δύο πλευρές.

3. Σε μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το λάδι και ψήνουμε το κοτόπουλο για 3-5 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να φτάσει εσωτερικά τους 74°C.

4. Το αποσύρουμε από το τηγάνι και το αφήνουμε να ξεκουραστεί.


2. Ετοιμασία της σάλτσας και των ζυμαρικών

1. Στο ίδιο τηγάνι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε λίγο ακόμη λάδι και το βούτυρο.

2. Ρίχνουμε το κρεμμύδι με λίγο αλάτι και το σοτάρουμε για 3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.

3. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα.

4. Σβήνουμε με τον ζωμό κοτόπουλου και ξύνουμε τον πάτο του τηγανιού για να πάρουμε όλη τη γεύση.

5. Μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε τις πέννες, ανακατεύουμε καλά και σκεπάζουμε.

6. Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα ζυμαρικά (al dente).


3. Τελικό σερβίρισμα

1. Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε την παρμεζάνα, την κρέμα γάλακτος και τον μαϊντανό.

2. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η παρμεζάνα και να γίνει παχύρρευστη η σάλτσα.

3. Κόβουμε το κοτόπουλο σε λωρίδες και το προσθέτουμε στο τηγάνι με τα ζυμαρικά.

4. Ανακατεύουμε ελαφρά και σερβίρουμε αμέσως.



Tips επιτυχίας


Μπορείς να προσθέσεις ντοματίνια, μανιτάρια ή σπανάκι για έξτρα γεύση.

Η σάλτσα γίνεται ακόμα πιο βελούδινη αν χρησιμοποιήσεις φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα.

Αν θες πιο ελαφρύ αποτέλεσμα, χρησιμοποίησε light κρέμα γάλακτος ή γάλα εβαπορέ.



Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια