Advertisement

Main Ad

Συνταγή για Τούρτα Βανίλια με Τρία Είδη Γάλακτος, Σαντιγί και Φράουλες

Περιγραφή φωτογραφίας

Μια απίστευτα ζουμερή και αφράτη τούρτα με βάση το κλασικό κέικ βανίλιας, που απογειώνεται με ένα πλούσιο μείγμα από τρεις διαφορετικούς τύπους γάλακτος, επικάλυψη δροσερής σαντιγί και φρέσκες φράουλες. Ιδανική για γιορτές, γενέθλια και κάθε εποχή!

Υλικά

Για το κέικ βανίλιας
300 γρ. ζάχαρη
113 γρ. ανάλατο βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
55 γρ. ηλιέλαιο ή σπορέλαιο
3 αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου)
240 γρ. στραγγιστό γιαούρτι (σε θερμοκρασία δωματίου)
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
375 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. μαγειρική σόδα

Για το μείγμα με τα τρία γάλατα
340 γρ. γάλα εβαπορέ (1 κονσέρβα)
400 γρ. ζαχαρούχο γάλα (1 κονσέρβα)
115 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά

Για την επικάλυψη
460 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά (πολύ κρύα)
60 γρ. άχνη ζάχαρη (κοσκινισμένη)
Φρέσκες φράουλες για γαρνίρισμα
Λίγη κανέλα σε σκόνη για πασπάλισμα


Εκτέλεση

1. Παρασκευή του κέικ

Προθέρμανε τον φούρνο στους 175°C (χωρίς αέρα) και ετοίμασε ένα ταψί 22x33 εκ. με λαδόκολλα ή βουτύρωσέ το.

Χτύπησε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Πρόσθεσε το λάδι και στη συνέχεια τα αυγά, ένα-ένα. Ρίξε το γιαούρτι και τη βανίλια και ανακάτεψε.

Κοσκίνισε και πρόσθεσε τα στερεά υλικά (αλεύρι, μπέικιν, σόδα και αλάτι). Ανακάτεψε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Άπλωσε το μείγμα στο ταψί και ψήσε για περίπου 35 λεπτά. Βγάλε το κέικ από τον φούρνο και, όσο είναι ακόμα ζεστό, αφαίρεσε το καραμελωμένο επάνω μέρος για να απορροφήσει καλύτερα τα υγρά. Άφησέ το να κρυώσει.

2. Προετοιμασία του μείγματος με τα τρία γάλατα

Ανακάτεψε σε μπολ το ζαχαρούχο γάλα, το εβαπορέ και την κρέμα γάλακτος.

Τρύπησε το κρύο κέικ παντού με ένα πιρούνι ή ξυλάκι και ρίξε το μείγμα των γαλάτων σταδιακά, αφήνοντας χρόνο για να απορροφηθεί πλήρως.

Βάλε το στο ψυγείο για αρκετές ώρες ή όλο το βράδυ.

3. Επικάλυψη και σερβίρισμα

Χτύπησε την κρύα κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη μέχρι να γίνει αφράτη σαντιγί. Άπλωσέ τη πάνω από το παγωμένο πλέον κέικ, πασπάλισε με κανέλα και στόλισε με φράουλες.

Σέρβιρε δροσερό. Διατηρείται στο ψυγείο για 1-2 ημέρες.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια