
Αν ψάχνεις για μια εύκολη, γρήγορη και νόστιμη συνταγή με κοτόπουλο στο air fryer, αυτή η εκδοχή με τραγανή πέτσα και ζουμερό εσωτερικό θα γίνει σίγουρα η αγαπημένη σου. Ιδανική για καθημερινό γεύμα χωρίς πολλά σκεύη και λάδια.
Υλικά
Για 4 μερίδες:
• 4 μεγάλα μπουτάκια κοτόπουλου με κόκαλο και πέτσα (περίπου 700-900 γρ. συνολικά)
• 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
• Αλάτι και πιπέρι (κατά προτίμηση)
• 1 κουταλάκι του γλυκού ιταλικά μυρωδικά
• 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κρεμμυδιού
• 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
Εκτέλεση
1. Προθέρμανση air fryer
Ψεκάζουμε το καλάθι του air fryer με αντικολλητικό σπρέι και το προθερμαίνουμε στους 200°C.
2. Προετοιμασία κοτόπουλου
Στεγνώνουμε καλά τα μπουτάκια με χαρτί κουζίνας και τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, τα ιταλικά μυρωδικά, τη σκόνη κρεμμυδιού και τη σκόνη σκόρδου. Ανακατεύουμε καλά ώστε να καλυφθούν ομοιόμορφα.
3. Ψήσιμο στο air fryer
Τοποθετούμε τα μπουτάκια στο καλάθι με την πέτσα προς τα κάτω. Ψήνουμε για 12 λεπτά. Στη συνέχεια τα γυρίζουμε και συνεχίζουμε για ακόμη 10 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τραγανά και να έχουν μαγειρευτεί σωστά.
4. Ξεκούραση
Αφήνουμε το κοτόπουλο να ξεκουραστεί για 3 με 5 λεπτά πριν το σερβίρισμα.
Συμβουλές
• Ο χρόνος ψησίματος ενδέχεται να διαφέρει ανάλογα με το μοντέλο του air fryer. Αν γνωρίζεις ότι το δικό σου λειτουργεί πιο δυνατά, έλεγξε το κοτόπουλο λίγα λεπτά νωρίτερα.
• Η ιδανική εσωτερική θερμοκρασία για κοτόπουλο είναι 75°C, αλλά τα μπουτάκια είναι πιο νόστιμα στους 80°C περίπου, καθώς γίνονται πιο τρυφερά και η πέτσα πιο τραγανή.
• Αν φτιάχνεις μεγαλύτερη ποσότητα, ψήσε σε δόσεις για να πετύχεις τέλειο αποτέλεσμα. Η υπερφόρτωση του καλαθιού δεν επιτρέπει στο κοτόπουλο να γίνει τραγανό.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

0 Σχόλια