Advertisement

Main Ad

Συνταγή για Σορμπέ Καρπούζι – Δροσερό Γλυκό με 4 Υλικά

Περιγραφή φωτογραφίας


 Αν ψάχνεις μια εύκολη και υγιεινή συνταγή για το καλοκαίρι, αυτή η συνταγή για σπιτικό σορμπέ καρπούζι χωρίς παγωτομηχανή είναι ό,τι πρέπει! Με λίγα υλικά και απλά βήματα, θα έχεις ένα παγωμένο γλυκό που θα λατρέψουν όλοι.


Υλικά για Σπιτικό Σορμπέ Καρπούζι


1 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη κρυσταλλική

1 φλιτζάνι νερό

6 φλιτζάνια κομμάτια καρπούζι (χωρίς κουκούτσια)

2 κουταλιές της σούπας φρέσκος χυμός λεμονιού



Εκτέλεση Βήμα-Βήμα


1. Ετοιμασία σιροπιού


Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, βράζετε τη ζάχαρη με το νερό μέχρι να λιώσει τελείως η ζάχαρη. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει για περίπου 15 λεπτά.


2. Πολτοποίηση καρπουζιού


Όσο το σιρόπι ξεκουράζεται, βάζετε τα κομμάτια καρπουζιού σε πολυκόφτη ή μπλέντερ και τα πολτοποιείτε μέχρι να γίνουν λείος χυμός.


3. Ανάμειξη υλικών


Προσθέτετε στο πολτοποιημένο καρπούζι το χλιαρό σιρόπι και τον χυμό λεμονιού. Ανακατεύετε καλά.


4. Πάγωμα


Μεταφέρετε το μείγμα σε δοχείο κατάλληλο για κατάψυξη (αεροστεγές δοχείο). Καταψύξτε για τουλάχιστον 8 ώρες ή μέχρι να παγώσει καλά.


5. Σερβίρισμα


Πριν το σερβίρισμα, βγάλτε το από την κατάψυξη και ξαναχτυπήστε στο μπλέντερ για να αποκτήσει πιο κρεμώδη και αφράτη υφή. Το σορμπέ πρέπει να είναι εύκολο στο σερβίρισμα με κουτάλι παγωτού.


6. Γαρνίρισμα (προαιρετικό)


Γαρνίρετε με φρέσκα φύλλα βασιλικού για δροσερή γεύση και όμορφη εμφάνιση.



Συμβουλές για Τέλειο Σορμπέ Καρπούζι


Αν το καρπούζι είναι πολύ γλυκό, μπορείτε να μειώσετε ελαφρώς τη ζάχαρη.

Για extra δροσιά, προσθέστε λίγα φύλλα δυόσμου στο μπλέντερ.

Το σορμπέ διατηρείται στην κατάψυξη για 2–3 εβδομάδες.


Γιατί να Φτιάξετε Σπιτικό Σορμπέ Καρπούζι


Είναι 100% φυσικό, χωρίς συντηρητικά

Δεν χρειάζεστε παγωτομηχανή

Είναι δροσιστικό, υγιεινό και κατάλληλο για όλες τις ηλικίες



Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!


Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια