
Υλικά
Για τη βάση:
• 2 φλιτζάνια τριμμένα σοκολατένια μπισκότα τύπου digestive ή γεμιστά μπισκότα
• 3 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
Για τις στρώσεις:
• 1 φακελάκι στιγμιαία κρέμα βανίλιας (για 4 μερίδες, περίπου 85 γρ.)
• 1 φακελάκι στιγμιαία κρέμα σοκολάτας (για 4 μερίδες, περίπου 85 γρ.)
• 2 φλιτζάνια φρέσκο γάλα (χωρισμένα, 1 για κάθε κρέμα)
• 225 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
• ¾ φλιτζανιού άχνη ζάχαρη (κοσκινισμένη)
• 225 γρ. φυτική σαντιγί (χωρισμένη, η μισή για το μείγμα με το τυρί κρέμα και η υπόλοιπη για την επικάλυψη)
• Κακάο σε σκόνη για το πασπάλισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
1. Προετοιμασία της βάσης
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 175°C. Ψεκάζετε ένα τετράγωνο ταψί 22×22 εκ. με αντικολλητικό σπρέι ή το αλείφετε με βούτυρο.
Λιώνετε το βούτυρο και το αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς. Σε ένα μπολ αναμειγνύετε τα τριμμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο μέχρι να ενωθούν καλά. Πιέζετε το μείγμα ομοιόμορφα στον πάτο του ταψιού. Ψήνετε για 8-10 λεπτά. Αφήνετε τη βάση να κρυώσει εντελώς πάνω σε σχάρα.
2. Ετοιμασία της κρέμας
Ετοιμάζετε τις δύο κρέμες σε ξεχωριστά μπολ, χρησιμοποιώντας από 1 φλιτζάνι γάλα για κάθε μία. Ανακατεύετε καλά μέχρι να δέσουν και τις τοποθετείτε στο ψυγείο.
3. Ανάμειξη μείγματος τυριού
Σε μεγάλο μπολ χτυπάτε το τυρί κρέμα με την άχνη ζάχαρη μέχρι να γίνει λείο και κρεμώδες. Προσθέτετε τη μισή σαντιγί και την ενσωματώνετε απαλά με σπάτουλα.
4. Συναρμολόγηση
Αφού η βάση έχει κρυώσει εντελώς, απλώνετε πάνω της το μείγμα με το τυρί κρέμα. Συνεχίζετε με την κρέμα σοκολάτας και έπειτα με την κρέμα βανίλιας. Τέλος, απλώνετε την υπόλοιπη σαντιγί από πάνω.
Τοποθετείτε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες ώστε να σφίξει.
5. Σερβίρισμα
Πριν το σερβίρισμα, πασπαλίζετε προαιρετικά με κακάο σε σκόνη για επιπλέον γεύση και εμφάνιση.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

0 Σχόλια