Advertisement

Main Ad

Ιαπωνικό Cheesecake Εύκολη Συνταγή: Ένα Αέρινο Όνειρο Γεύσης

 


Το ιαπωνικό cheesecake, γνωστό και ως soufflé cheesecake, είναι ένα γλυκό που ξεχωρίζει για την απίστευτα ελαφριά και αφράτη υφή του. Διαφέρει αισθητά από το κλασικό, πιο πυκνό αμερικάνικο cheesecake, καθώς λιώνει στο στόμα σαν σύννεφο. Η λεπτή γλυκύτητα και η απαλή γεύση τυριού το καθιστούν ένα ακαταμάχητο ιαπωνικό γλυκό που έχει κατακτήσει τις καρδιές των food lovers παγκοσμίως. Αν αναζητάτε μια εύκολη συνταγή για ιαπωνικό cheesecake, βρίσκεστε στο σωστό μέρος!

Η προέλευση αυτού του μοναδικού cheesecake εντοπίζεται στην Ιαπωνία, όπου η τεχνική της soufflé συναντήθηκε με την κρεμώδη γεύση του τυριού κρέμας. Το αποτέλεσμα είναι ένα αφράτο cheesecake που ψήνεται σε μπεν μαρί για να διατηρήσει την υγρασία του και να αποκτήσει αυτή την χαρακτηριστική αέρινη υφή. Είναι ιδανικό για όσους προτιμούν ένα πιο ελαφρύ και ντελικάτο επιδόρπιο.

Ετοιμαστείτε να εντυπωσιάσετε τους πάντες με αυτό το υπέροχο σπιτικό ιαπωνικό cheesecake. Η συνταγή που ακολουθεί είναι απλή και τα υλικά λίγα, αλλά το αποτέλεσμα είναι θεϊκό!

Συνταγή για Αφράτο Ιαπωνικό Cheesecake

Ακολουθήστε αυτή την εύκολη συνταγή για να φτιάξετε το δικό σας, αέρινο ιαπωνικό cheesecake στο σπίτι.

Υλικά:

  • 200 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 ml γάλα πλήρες
  • 50 γρ. βούτυρο ανάλατο
  • 60 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • 20 γρ. κορν φλάουρ, κοσκινισμένο
  • 4 μεγάλα αυγά, χωρισμένα (κρόκοι και ασπράδια)
  • 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

  1. Προετοιμασία Φούρνου και Φόρμας: Προθερμάνετε τον φούρνο στους 160°C (140°C με αέρα). Βουτυρώστε και στρώστε τον πάτο μιας στρογγυλής φόρμας 18-20 εκ. με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Τυλίξτε εξωτερικά τη φόρμα με αλουμινόχαρτο για να μην εισχωρήσει νερό κατά το ψήσιμο σε μπεν μαρί.
  2. Δημιουργία Βάσης Κρέμας Τυριού: Σε μια μέτρια κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, ανακατέψτε το τυρί κρέμα, το γάλα και το βούτυρο μέχρι να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε το μείγμα να κρυώσει ελαφρώς.
  3. Προσθήκη Κρόκων και Ξηρών Υλικών: Προσθέστε τους κρόκους των αυγών έναν-έναν στο μείγμα τυριού, ανακατεύοντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Στη συνέχεια, προσθέστε το κοσκινισμένο αλεύρι και το κορν φλάουρ και ανακατέψτε μέχρι να μην υπάρχουν σβώλοι. Προσθέστε τον χυμό λεμονιού και τη βανίλια (αν χρησιμοποιείτε) και ανακατέψτε.
  4. Μαρέγκα: Σε ένα καθαρό μπολ, χτυπήστε τα ασπράδια των αυγών με έναν μίξερ χειρός ή επιτραπέζιο μέχρι να αρχίσουν να σχηματίζονται απαλές κορυφές. Σταδιακά, προσθέστε τη ζάχαρη, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι η μαρέγκα να γίνει σφιχτή και γυαλιστερή.
  5. Ενσωμάτωση Μαρέγκας: Ενσωματώστε απαλά 1/3 της μαρέγκας στο μείγμα τυριού, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα για να το ελαφρύνετε. Στη συνέχεια, προσθέστε το υπόλοιπο της μαρέγκας σε δύο δόσεις, ανακατεύοντας πολύ απαλά με κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω, για να μην χάσει τον όγκο της.
  6. Ψήσιμο σε Μπεν Μαρί: Ρίξτε το μείγμα στην προετοιμασμένη φόρμα. Τοποθετήστε τη φόρμα μέσα σε ένα μεγαλύτερο ταψί και προσθέστε ζεστό νερό στο εξωτερικό ταψί, φτάνοντας περίπου μέχρι τη μέση της φόρμας με το cheesecake.
  7. Ψήσιμο: Ψήστε για 60-75 λεπτά, ή μέχρι το κέντρο του cheesecake να φαίνεται σταθερό αλλά να κουνιέται ελαφρά.
  8. Σταδιακή Ψύξη: Σβήστε τον φούρνο και αφήστε το cheesecake μέσα με την πόρτα ελαφρώς ανοιχτή για 30 λεπτά. Στη συνέχεια, βγάλτε το από τον φούρνο και αφήστε το να κρυώσει εντελώς σε θερμοκρασία δωματίου. Τέλος, βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή καλύτερα όλη τη νύχτα πριν το σερβίρετε.

Συμβουλές για Επιτυχία:

  • Βεβαιωθείτε ότι όλα τα υλικά είναι σε θερμοκρασία δωματίου, εκτός από τα αυγά που χωρίζονται πιο εύκολα όταν είναι κρύα.
  • Χτυπήστε καλά τη μαρέγκα για να δώσει την αέρινη υφή στο cheesecake.
  • Μην ανοίγετε την πόρτα του φούρνου κατά τη διάρκεια του ψησίματος για να μην καταρρεύσει το cheesecake.
  • Η σταδιακή ψύξη είναι κλειδί για να μην σκάσει η επιφάνεια του cheesecake.
  • Μπορείτε να πασπαλίσετε με άχνη ζάχαρη πριν το σερβίρισμα.

Απολαύστε αυτό το υπέροχο ιαπωνικό cheesecake που λιώνει στο στόμα! Είναι το ιδανικό γλυκό για κάθε περίσταση.

Η συντακτικη ομαδα του syntagesmou.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια