
Αφράτο, γλυκό και τέλειο συνοδευτικό για σούπες, σαλάτες ή και μόνο του!
Υλικά
• 1½ φλιτζάνι καλαμποκάλευρο
• 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 1 φλιτζάνι φυτικό γάλα (π.χ. αμυγδάλου ή όποιο προτιμάς)
• ½ φλιτζάνι ζάχαρη
• 4 κ.σ. φυτικό βούτυρο (λιωμένο)
• 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
• Μια πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα στεγνά υλικά – καλαμποκάλευρο, αλεύρι, ζάχαρη, μπέικιν πάουντερ και αλάτι.
3. Προσθέτουμε το λιωμένο φυτικό βούτυρο και ανακατεύουμε.
4. Ρίχνουμε σιγά-σιγά το φυτικό γάλα ενώ ανακατεύουμε, μέχρι να έχουμε έναν ομοιογενή χυλό.
5. Μεταφέρουμε το μείγμα σε αντικολλητικό ταψάκι (ή στρωμένο με λαδόκολλα).
6. Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα και να βγαίνει καθαρό ένα μαχαίρι από το κέντρο.
7. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο πριν το κόψουμε και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

0 Σχόλια